XENON ŽIBINTŲ MODERNIZAVIMAS

1
4162
xenom

Kai maždaug prieš 20 metų rinkoje pasirodė xenon priekiniai žibintai, jie buvo maža revoliucija. Prabangos klasėje ir aukštesnėje viduriniojoje klasėje pristatyta ryški ir aiški šviesa sukėlė vairuotojų entuziazmo audrą. Kaip ir visos naujovės, ksenono šviesos palaipsniui paplito visose klasėse ir netgi yra kai kuriuose mažuose automobiliuose. Prekiautojai aksesuarais taip pat atrado šią rinką ir siūlo ksenoninių priekinių žibintų modifikavimo rinkinius. Tačiau patariama elgtis atsargiai. Perėjimas prie ksenono anaiptol nėra toks paprastas, kaip gali atrodyti, ir susijęs su didele teisine rizika.

Kokybiški xenon iš ledauto.lt

Xenon šviesa

Xenon lemputes – priekiniai žibintai vs. Led Ksenonas (ksenono priekiniai žibintai) yra tauriosios dujos, tokios kaip argonas ar helis. Kaip ir neonas, jis taip pat gali būti naudojamas kaip šviečiančios dujos. Tam jis įjungiamas į aukštą įtampą mažame reaktoriuje ir taip priverčiamas švytėti. Todėl ksenono priekinio žibinto negalima maitinti įprasta 12-24 voltų įtampa, jam reikia atskiro transformatoriaus.

Ksenoninių priekinių žibintų privalumai Ksenoniniuose priekiniuose žibintuose šis transformatorius taip pat vadinamas balastu. Ji užtikrina ksenono lempoms būtiną 25 000 voltų darbinę įtampą. Tačiau jo montavimas yra tik mažiausia problema eksploatuojant ksenono lemputę.

Ksenoniniai žibintai: privalumai ir trūkumai

Ksenoniniai priekiniai žibintai nebūtų tokie populiarūs, jei neturėtų tam tikrų apčiuopiamų privalumų. Tai:

Didžiausias ksenoninių priekinių žibintų privalumas yra tas, kad jie yra daug šviesesni nei H4 lemputės. Jie šviečia taip ryškiai ir aiškiai, kad jų spalva panaši į dienos šviesą.

Energijos taupymas: nepaisant aukštos darbinės įtampos ir geresnio šviesumo, ksenoniniai priekiniai žibintai sunaudoja daug mažiau energijos nei H4 lemputės.

Eksploatavimo laikas: ksenono lempa paprastai tarnauja beveik visą automobilio eksploatacijos laiką, o paprastai – gerokai daugiau nei 100 000 km.

Ksenono šviesa

Ksenono šviesa yra tokia ryški, kad reikia užtikrinti, jog ji į kelią patenka tik tinkama kryptimi. Kai tik priekiniai žibintai netinkamai sureguliuoti arba nepageidaujamai išsisklaido, jie kelia pavojų priešpriešiais atvažiuojančioms transporto priemonėms. Netinkamai sureguliuota arba nešvari ksenono šviesa kitus eismo dalyvius erzina ne mažiau nei įjungtos tolimosios šviesos. Ksenoniniai priekiniai žibintai ypatingai tikrinami jau per pagrindinę apžiūrą. Patikrinimas yra dar griežtesnis, jei naudojamas modifikavimo rinkinys. Taip yra dėl to, kad dauguma komercinių rinkinių nėra patvirtinti naudoti kelių eisme. Paprastai juose trūksta dviejų svarbių komponentų, kurie yra būtini ksenoninių žibintų veikimui.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

1 KOMENTARAS

  1. The facility of the loan is perfect when you need money immediately
    for coping with unavoidable needs. Headlines say that nations are mired in debts,
    and editorials criticize the „irresponsible borrowers”, „reckless lenders” and even today’s „consumerist culture” is sometimes held responsible for it.
    These citizens are deemed as high risk borrowers and most of the banks or financial institutes are hesitant to
    lend them money.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite