KLAUSIATE – ATSAKOME: MAISTO PRODUKTO GALIOJIMAS NURODYTAS IKI MĖNESIO 17 DIENOS. AR JIS VIS DAR TINKAMAS VARTOTI 17 DIENĄ?

0
47
2 28

Produktų galiojimo datos žymėjimas ant maisto pakuočių nurodo, kaip ilgai galima išlaikyti maistą saugų ir kokybišką. Už šios datos nustatymą yra atsakingas gamintojas. Maisto produktų tinkamumo vartoti termino nurodymui naudojami šie teiginiai: „Tinka vartoti iki“ arba „Geriausias iki …“.

Terminu „Tinka vartoti iki“ yra ženklinami maisto produktai, kurie mikrobiologiniu požiūriu greitai gendantys, jiems nustatytos specialios temperatūrinio laikymo sąlygos. Nurodoma data turi būti rašoma taip: diena, mėnuo ir metai. Nurodyta diena yra priskiriama galiojimo terminui imtinai. Tai reiškia, jei produkto tinkamumo vartoti terminas nurodytas pvz.: 17 02 2023, 17 dieną produktas vis dar tinkamas vartoti.

Terminas „Geriausias iki“ yra siejamas su maisto kokybe – maistas išliks saugus valgyti ir po nurodytos datos, tačiau gali būti nebe toks kokybiškas. Pavyzdžiui, jo skonis, kvapas ar tekstūra gali būti nebe tokie geri. Taip ženklinami negreitai gendantys produktai tokie kaip arbata, sausainiai, kruopos ir pan.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite