SAULĖS ELEKTRINĖS IR PRAKTINIO MOKYMO KORPUSO ATIDARYMAS

0
33
1

2022-12-02, Zarasų profesinėje mokykloje buvo neeilinė diena – į saulės elektrinės ir praktinio mokymo korpuso atidarymą atvyko Lietuvos Respublikos Seimo Pirmininkė Viktorija Čmilytė- Nielsen, Mokymosi visą gyvenimą departamento direktorius Julius Jakučinskas, VŠį „Euroregiono Ežerų kraštas direktorato biuras” vadovė Inga Šidlauskienė, LR Seimo narys Algimantas Dumbrava, Zarasų rajono meras Nikolajus Gusevas, Zarasų Švč. Mergelės Marijos į Dangų Ėmimo bažnyčios klebonas Vydas Juškėnas, Zarasų tarybos nariai Kęstutis Stankevičius, Aurelijus Banys, Zarasų profesinės mokyklos bendruomenė, daug rajono gyventojų.

Mokyklos direktorė Nijolė Guobienė visiems susirinkusiems akcentavo, kad Ji didžiuojasi savo mokykla; ir visada siekianti tikslo – kelti profesinių mokyklų prestižą, gerinti jų mokymosi bazę. Svečiams perkirpus juostelę, kun.V.Juškėnui pašventinus saulės elektrinę, visi pakviesti į praktinio mokymo korpusą.

Vėl tradicinis juostelės kirpimas- ir, vos patekus į vidų, svečiai liko sužavėti naujai suremontuotomis patalpomis. Matydami neįtikėtinus pokyčius, ypatingai stebėjosi tie, kuriems anksčiau teko čia būti.

Mokyklos direktorė N.Guobienė apibendrino profesinės mokyklos darbą, argumentavo šio praktinio korpuso remonto svarbą. Kasmet mokykloje programų skaičius kinta, atsižvelgiant į profesijų poreikį.

Dievo palaimą teiks kun. V. Juškėno pašventinimas.

LR Seimo Pirmininkė Viktorija Čmilytė – Nielsen džiaugėsi ir direktorės įžvalgumu, ir tuo, kad yra įstaigų ir miestelių, gebančių gražiai tvarkytis, rodančių visiems puikų pavyzdį. Tokia ir yra Zarasų profesinė mokykla.

Zarasų rajono meras Nikolajus Gusevas, LR Seimo narys Algimantas Dumbrava gyrė puikiai įgyvendintas idėjas – išmintingas investicijas į Rytdieną.

Direktorės aktyvumą, iniciatyvas akcentavo ir svečiai – Mokymosi visą gyvenimą departamento direktorius J.Jakučinskas ir VŠį „Euroregiono Ežerų kraštas direktorato biuras” vadovė I. Šidlauskienė.

Jau paruoštos erdvios patalpos, kuriose netrukus vyks respublikinis masažuotojų konkursas. Norinčių įgyti technikos priežiūros ir verslo darbuotojo; transporto priemonių remontininko, šaltkalvio ir kt. profesijų – laukia patogios praktinio mokymo erdvės.

Apžiūrėta ne tik mokinių mokymosi kabinetai, bet ir gyvenimo sąlygos bendrabutyje, valgykla.

LR Seimo Pirmininkė Zarasuose lankėsi pirmą kartą, tačiau likę nuostabūs įspūdžiai tikrai dar pakvies Čia apsilankyti…

Zarasų profesinė mokykla informacija

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite