LIETUVOS IR LATVIJOS PAREIGŪNŲ BENDRAS PATRULIAVIMAS

0
28
policijaltlv

Vasario 1 d. Utenos apskrityje, Zarasų rajone buvo vykdomas Utenos aps. VPK Kelių policijos skyriaus, Zarasų rajono policijos komisariato, Latvijos Respublikos Daugpilio kelių policijos, Lietuvos Valstybės sienos apsaugos tarnybos ir Latvijos Valstybės sienos apsaugos pareigūnų bendras patruliavimas, iš viso dirbo šeši ekipažai, trys iš Lietuvos ir trys ekipažai iš Latvijos.

Bendro patruliavimo metu pareigūnai užtikrino viešosios tvarkos ir visuomenės saugumą, nelegalios migracijos prevenciją, nusikalstamų veikų ir kitų teisės pažeidimų prevenciją, saugaus eismo priežiūrą.

Bendras patruliavimas prasidėjo Zarasų r., Smėlynės k., šalia Lietuvos – Latvijos sienos, patikrinus apie 212 transporto priemonių ir 268 jomis vykstančių asmenų. Buvo nustatyti du vairuotojai, kurie buvo vartoję alkoholinius gėrimus, tačiau neviršijo leistinos normos. Tai pat buvo nustatytas vienas užsieniečių atvykimo, buvimo ar gyvenimo Lietuvos Respublikoje, vykimo tranzitu ar išvykimo iš Lietuvos Respublikos tvarkos pažeidimas.

Tai pat buvo sulaikyti Lietuvos piliečiai, kurie gabeno geležinkelio ūkio įranga, kurie yra draudžiami supirkti, todėl Zarasų r. PK pareigūnai atlieka šių aplinkybių patikslinimą.

Viso patruliavimo metu pareigūnai patikrino apie 300 transporto priemonių ir apie 385 jomis vykstančių asmenų. Dirbant drauge su Latvijos Respublikos pareigūnais buvo keičiamasi gerąja praktika, aptariamos turimos specialiosios priemonės, taip pat pasirenkamų kontrolių vietos. Latvijos Respublikos pareigūnai atlieka stebėtojų – patarėjų funkciją, taip pat padeda bendrauti su į Lietuvos teritoriją atvykusiais Latvijos piliečiais.

Tokias bendras priemones Lietuvos ir Latvijos policijos, valstybės sienos apsaugos pareigūnai vykdys ir ateityje, kadangi tiek Lietuvos, tiek Latvijos respublikos priklauso Šengeno erdvei, o per sieną vyksta laisvas asmenų ir krovinių judėjimas.

IMG 20200201 092852 001

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite