SAUSIO – RUGPJŪČIO MĖNESIŲ SAVIVALDYBĖS BIUDŽETO PAJAMOS MAŽESNĖS NEI PLANUOTOS

0
25
biudžetas

Valstybės biudžeto ir savivaldybių biudžetų pajamos iš gyventojų pajamų mokesčio (GPM) 2020 metų sausio – rugpjūčio mėnesiais buvo 2 175,8 mln. eurų. Tai 25,5 mln. eurų (1,2 proc.) daugiau nei 2019 metų tuo pačiu laikotarpiu ir 161,1 mln. eurų (6,9 proc.) mažiau nei planuota. Vertinant tik rugpjūčio mėnesį, GPM pajamų gauta 260,7 mln. eurų, t.y., 14,2 mln. eurų (5,2 proc.) mažiau nei praėjusių metų rugpjūtį ir 39,8 mln. eurų (13,2 proc.) mažiau nei planuota. Prie mažesnio nei planuota GPM pajamų surinkimo prisidėjo dėl COVID-19 viruso kilusios krizės neigiamai paveikti darbo rinkos rodikliai bei išaugusi nepriemoka dėl atidėtų GPM mokėjimų.

Per šių metų rugpjūčio mėnesį Zarasų rajono savivaldybė negavo 17,4 proc. planuotų rajono savivaldybės biudžeto pajamų iš jų 13,3 proc. gyventojų pajamų mokesčio (išsami informacija PRIDEDAMA).
 

Informacija parengta vadovaujantis rajono Savivaldybės tarybos 2020 m. vasario 28 d. sprendimu Nr-T(1.2E)-24 patvirtintu biudžetu bei jo pakeitimais, Lietuvos Respublikos finansų ministerijos Savivaldybių biudžetams prognozuojamomis pajamomis, informacija apie įplaukas į savivaldybės biudžetą forma 1VP gauta iš Valstybinės mokesčių inspekcijos, bei tiesiogiai į rajono biudžeto pajamų sąskaitą pervestų rajono Savivaldybei biudžeto pajamų.

Daugiau informacijos https://finmin.lrv.lt/lt/naujienos/sausio-rugpjucio-menesiu-valstybes-ir-savivaldybiu-biudzetu-pajamos-mazesnes-nei-planuotos

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite