BENDRUOMENĖS ,,LINE STEP“ VEIKLOS PLĖTRA PER KŪRYBIŠKUMO IR SAVIRAIŠKOS STIPRINIMĄ

0
29
DSC 0873

Viena iš pamėgtų fizinio aktyvumo formų – judėjimas linijinio šokio ritmu. Seniau beveik visi liaudies šokiai buvo šokami eilėse. Patys linijiniai šokiai primena ir liaudies šokius. Taip pat senovėje kartu šokdavo ir vyrai, ir moterys. Manoma, kad šių dienų linijinių šokių „protėviai“ galimai yra „kaubojiški“, kantri ar airiški šokiai. Šiais laikais šokama pagal įvairiausių stilių muziką bei žingsnelius. Linijinių šokių kolektyvo ir bendruomenės „Line step“ narės norėdamos stiprinti narių saviraiškos galimybes bei žinodamos, kad linijiniai šokiai teikia ne tik fizinę, bet ir potyrių, pozityvią psichologinę naudą organizavo  kūrybines dirbtuves – šokių ir kompozicijos mokymų užsiėmimus, skirtus Zarasų ,,Lakštingalos“ mokyklos vaikams ir personalui, sutrikusio intelekto žmonių globos bendrijos ,,Zarasų viltis“ priklausančioms šeimoms bei kūrybines šokių užimtuves Zarasų miesto lankytojams turistų pamėgtose, lankytinose miesto vietose.

Šokis teigiamai veikia nervų sistemą, padeda susikaupti, sukoncentruoti dėmesį ir mintis, o gera ritmiška muzika padeda jaustis fiziškai žvalesniam, pagerina nuotaiką bei suteikia energijos. Taip pat lavina muzikinę klausą, ritmo pajautimą, skatina didesnį pasitikėjimą savimi, gerina socialinius įgūdžius bei padeda įveikti stresą ir kt. psichologines problemas. Šio šokio rūšis prisideda prie koordinacijos ir atminties lavinimo, nes šokantysis turi prisiminti šokių žingsnelius, jų derinius, seką, judėjimo kryptis – puiki treniruotė tiek sielai, tiek ir kūnui. Įgyvendinant Zarasų rajono savivaldybės biudžeto lėšomis remiamo projekto ,,Bendruomenės ,,Line step“ veiklos plėtra per kūrybiškumo ir saviraiškos stiprinimą“ veiklas Zarasų ,,Lakštingalos“ mokyklos vaikučiai nuo lopšelio iki paskutinės darželio amžiaus grupės bei personalas turėjo galimybę atrasti dar vieną fizinio aktyvumo formą, itin noriai ir aktyviai dalyvavo šokių užsiėmimuose. Šokti mokėsi tiek mergaitės, tiek ir berniukai. Pastariesiems sekėsi kiek sunkiau, tačiau su gera nuotaika įveikė visus šokio niuansus, pasirinkus tinkamą muziką ir paprasčiausius žingsnelius – judėjimą pristatomu žingsniu dešinėn ir kairėn, ėjimą pirmyn ir atgal, pasikeitimą vietomis ir, žinoma, nuotaikai pakelti plojimus bei spragsėjimus pirštais. Šios veiklos vaikams suteikė džiaugsmo, šiltų emocijų, mokyklos darbuotojai, pedagogai dėkojo už neįprastus ir inovatoriškus užimtumo būdus.   

Projekto metu buvo organizuojamos ir kūrybinių šokių užimtuvės populiariose lankytinose miesto vietose. Miesto svečiai turėjo progą ne tik išvysti, kaip atraktyviai atrodo šokiai bei judantys šokio ritmu žmonės, tačiau ir patys įsijungti į šokėjų gretas, mėgautis užburiančia muzika, žavėtis, kad Zarasų mieste galima ne tik atsipūsti, išvysti išskirtinių lankytinų objektų ar gardžiai pavalgyti, bet ir pramogauti bei linksmintis su šiltai pasitinkančiais vietos gyventojais (šiuo atveju – ,,Line step“ kolektyvo nariais).  

Skatinti bendruomenės ,,Line step“ narių aktyvią veiklą, kūrybiškumą bei saviraiškos galimybes vykdant kūrybines veiklas su vaikais, negalią turinčiais žmonėmis Zarasų rajone bei Zarasų krašto lankytojais – toks šio projekto, dalinai finansuojamo Zarasų rajono savivaldybės biudžeto lėšomis pagal NVO ir religinių bendruomenių dalinio finansavimo programą, tikslas.

Bendruomenės ,,Line step“ nariai po projekto įgyvendinimo planuoja toliau dalyvauti kūrybinėse, šokių mokymo veiklose ir jas pristatyti Zarasų krašto visuomenei renginių metu bei reprezentuojant Zarasų kraštą Lietuvoje (kasmetinis dalyvavimas tarptautiniame festivalyje Palangoje) ir/ar užsienio šalyse. Bendruomenės nariai džiaugiasi, kad projekto veiklomis susidomėjo ir jose panoro dalyvauti siekdamas aktyvinti Zarasų visuomenę šokio mene ir Ignalinos rajono Visuomenės sveikatos biuro Zarasų skyrius. 

Bendruomenė ,,Line step“ dėkoja savo partneriams ir šauniesiems dalyviams už bendradarbiavimą ir motyvuotą dalyvavimą. Iki kitų susitikimų!

Daiva Juškienė,

Bendruomenės, linijinių šokių kolektyvo

„Line step“ narė

Nuotraukos iš bendruomenės archyvo

Nuotraukose – bendruomenės veiklų akimirkos

DSCN1648

DSCN1703

DSCN1705

DSCN1737

DSC 0783

DSC 0804

DSC 0840

DSC 0842

DSC 0860

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite