DĖKOJU POZITYVIAI NUSITEIKUSIEMS DARBUOTOJAMS

0
15
min news zrs 150 herbas

Perskaičiau rajono laikraščio „Zarasų kraštas“ 2020 m. spalio 2 d. Nr.77 (10050) išspausdintą A. Trimonytės ir I. Tatarūnės pareiškimą. Susidariau įspūdį, kad rajone nuolat kai kurie ieško tik kas blogiau, kitaip sakant, taip daroma, kai galvoje tuštuma, o sieloje – „bardakas“ (asocijuojasi su A. Trimonytės administruojama FB grupe). Pareiškimo teiginiai prisotinti melo, šmeižto, destrukcijos, savireklamos ir cinizmo. Tokius metodus naudoja žmonės, kurie gyvenime nėra nuveikę nieko reikšmingo ir, manau, nenuveiks. Taip triukšmaujant ir susireikšminant siekiama tik asmeninių tikslų.

Pradėjęs dirbti Zarasų rajono savivaldybėje pastebėjau didelę netvarką Statybos ir komunalinio ūkio bei Turto valdymo ir viešųjų pirkimų skyriuose. Buvo sužlugdytas Imbrado kultūros namų projektas, švaistomos mokesčių mokėtojų lėšos, netgi savivaldybė dvejus metus mokėjo už koncesininko sunaudotą elektros energiją. Panašių pavyzdžių buvo nemažai.

Vykdydamas tiesiogines savo pareigas privalėjau pradėti tarnybinių nusižengimų tyrimus. Neatsakingai dirbę tarnautojai iš darbo išėjo savo noru. Mano, kaip administracijos vadovo, atsakomybė yra aiškiai reglamentuota tiek įstatymais, tiek pareigybės aprašyme. Galiu drąsiai patvirtinti, kad nė vienas mano artimas giminaitis nėra įdarbintas rajono savivaldybės administracijoje ar savivaldybei pavaldžioje įstaigoje. Valstybinių institucijų valdyme turiu per 20 metų pažangios patirties. Naujai paskirti asmenys dirba sąžiningai ir atsakingai. Pagaliau planingai pradėti remontuoti keliai, reglamentuotas projektų rengimas ir nuveikti kiti reikšmingi darbai.

Dėl netinkamai valdomo turto daug kartų teko raginti spręsti 10 metų nenaudojamų ir griūvančių pastatų ir kitų objektų likimą. Paskutinis aiškinimasis šiais klausimais vyko todėl, kad nebuvo vykdoma privaloma sąlyga, neišsprendus bitininkų bendruomenės perkėlimo į kitas patalpas, neteikti jų patalpų privatizavimui. Deja, šis klausimas sėkmingai „prastumtas“. Galimai sutapo… Šias patalpas įsigyti pirmumo teise turi A. Trimonytė. Sustabdžiau tokias turto valdymo apraiškas.

Neseniai į Zarasus buvo pakviesti galimi investuotojai objektui prie apžvalgos rato statyti. Išnagrinėjus 2011 metų pastato projektą paaiškėjo, kad jam statyti apskritai nėra statybos leidimo. Taip tiesiog „į balą“ buvo išmesta mokesčių mokėtojų 30 000 tuometinių litų, o dabar tie žmonės, kurie tai darė, yra aktyvūs politikieriai. Investuotojai pasitraukė.

Ėmiausi asmeninės iniciatyvos ir atsakomybės, nors aktyviai tam prieštaravo kai kurie politikieriai, kad būtų pasirašyta atnaujinta sutartis su naujuoju Zaraso ežero Didžiosios salos eksploatavimo koncesininku. Jis šiandien aktyviai ir sėkmingai veikia, saloje sukurtos naujos darbo vietos. Koncesininkui dirbti trukdoma ir dabar.  (Pareiškimas laikraštyje „Zarasų kraštas“).

Prieš metus mano iniciatyva buvo patvirtintas verslui palankių teritorijų planas. Beje, kitos šalies savivaldybės tai padarė jau prieš 10 metų, kaip ir susitvarkė komunalinių atliekų surinkimą pagal nustatytą Reglamentą. Be šių darbų, įgyvendiname ir nemažai kitų reikšmingų projektų Zarasų rajono gyventojams.

Dabar atsinaujina savivaldybės administracijos kolektyvas, optimizuojamas etatų skaičius iki šalies mažų savivaldybių vidurkio. Savivaldybės administracijos skyrių vadovais dirbti rekomenduojami kompetentingi ir pažangiai dirbantys darbuotojai. Dabar administracijoje vyraujanti darbinė aplinka teikia vilčių, kad nepasiduosime nuolatiniams destrukciniams veiksmams, nukreiptiems į privilegijų siekimą ir nepotizmo apraiškas.

Dėkoju pozityviai nusiteikusiems darbuotojams, kurių yra dauguma, už darbą Zarasų rajono žmonių labui. Tai įrodoma konkrečiais darbais, o ne lozungais. Linkiu kantrybės siekiant gerų rezultatų, kurie jau yra aiškiai matomi.

Benjaminas SAKALAUSKAS,
Zarasų rajono savivaldybės
administracijos direktorius

Redakcijos prierašas. A. Trimonytės ir I. Tatarūnės pareiškime po teiginio „Vien tik šių metų pastarąjį ketvirtį darbuotojai ėmė bėgti iš administracijos kaip iš skęstančio laivo“ paskelbtos ir dviejų savivaldybės tarnautojų, kurios iš užimtų skyriaus vedėjos ir skyriaus vedėjos pavaduotojos pareigų savo noru perėjo dirbti į kitus skyrius žemesnėse pareigose, pavardės.

„Zarasų kraštas“ pasidomėjo, kas lėmė jų tokį apsisprendimą. Abi rajono savivaldybės administracijos darbuotojos patvirtino, jog administracijos direktorius joms nedarė jokio spaudimo atsisakyti užimamų vadovaujančių pareigų ir pereiti dirbti į žemesnes pareigas. Tokį žingsnį jos žengė savo noriu dėl asmeninių priežasčių. Akcentavo, jog priešingai negu teigiama pareiškime, netgi buvo direktoriaus įkalbinėjamos nesitraukti iš užimamų pareigų ir toliau dirbti.

Jas labiausiai nustebino tai, kad minėtame pareiškime įrašytos jų pavardės. Pareiškimo autorės nė nepaklausė, kodėl iš aukštesnių pareigų pereina dirbti į žemesnes, neinformavo, jog jos bus minimos pareiškime, neprašė tam sutikimo. 

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite