PARAIŠKOS IŠIMTINEI PARAMAI DĖL COVID-19 GAUTI PRIIMAMOS IKI LAPKRIČIO 20 D.

0
16
min news zrs 916 resize 800x800 d1 resize 400x400 zasedanie

Nuo spalio 19 d. renkamos paraiškos pagal Lietuvos kaimo plėtros 2014–2020 metų programos (KPP) priemonę „Išimtinė laikina parama ūkininkams ir MVĮ, kuriuos ypač paveikė COVID-19 krizė“.

Kaip numato priemonės įgyvendinimo taisyklės, paraiškos priimamos savivaldybėje, kurioje deklaruotas pareiškėjo žemės ūkio valdos centras (kai pareiškėjas yra žemės ūkio veiklos subjektas) arba įregistruota įmonės buveinė (kai pareiškėjas yra labai maža ar maža įmonė), arba deklaruota pareiškėjo gyvenamoji vieta (kai pareiškėjas (fizinis asmuo) vykdo veiklą pagal verslo liudijimą ar pagal individualios veiklos pažymą), administracijoje Akcentuotina, jog paraiškos pagal priemonę NMA teritoriniuose padaliniuose nerenkamos.

Visų paraiškų duomenys bus perduoti NMA, kuri patikrins, ar pareiškėjas neturi įsiskolinimų Lietuvos Respublikos valstybės biudžetui ir Valstybinio socialinio draudimo fondo biudžetui, apskaičiuos tinkamų finansuoti paraiškų bendrą prašomą paramos sumą. Jei surinktų tinkamų finansuoti paraiškų bendra prašoma paramos suma viršis priemonės biudžetą, NMA atliks prioritetinį paraiškų vertinimą. Apie NMA atliktus pirmumo vertinimo rezultatus ir pareiškėjams skiriamas perskaičiuotas paramos sumas nedelsiant bus informuotos savivaldybės, kurios, gavusios minėtą informaciją, parengs ir išsiųs sprendimus paramos gavėjams. Mokėjimus paramos gavėjams atliks NMA.

 

Primintina, jog paraiškos šalies rajonų savivaldybėse bus renkamos iki lapkričio 20 d.

 

Kaimo plėtros skyrius

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite