KARANTINAS SPORTE: VARŽYBOS – BE ŽIŪROVŲ, SPORTO ĮSTAIGOSE – TIK INDIVIDUALŪS UŽSIĖMIMAI

0
10
sportas

Nuo lapkričio 7 d. iki 29 d. šalyje paskelbus karantiną aukšto meistriškumo sporto varžybos turi vykti be žiūrovų, o sporto įstaigose leidžiami tik individualūs fizinio aktyvumo užsiėmimai.

Atsižvelgiant į Sveikatos apsaugos ministro – valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovo – sprendimą dėl sporto įstaigų darbo organizavimo būtinųjų sąlygų, karantino metu sporto įstaigų veiklą organizuojantys asmenys yra įpareigoti vykdyti tik individualius (vienam lankytojui) fizinio aktyvumo užsiėmimus.

Juos vienam lankytojui gali teikti tik vienas fizinio aktyvumo ar sporto specialistas, instruktorius ar paslaugų teikėjas. Užsiėmimai turi vykti:

  1. atskiroje patalpoje, kurioje užtikrinamas 2 m atstumas tarp lankytojo ir fizinio aktyvumo specialisto;
  2. arba bendroje patalpoje, kai ir lankytojui, ir fizinio aktyvumo specialistui užtikrinama po 10 kv. m ploto kiekvienam.

Lankytojai ir juos aptarnaujantis personalas privalo dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones, išskyrus kai sportuojama; turi būti sudarytos galimybės tinkamai lankytojų rankų higienai ir (ar) dezinfekcijai. Naudotas sporto inventorius turi būti dezinfekuojamas po kiekvieno individualaus užsiėmimo.

Sporto paslaugas teikiančios įstaigos turi užtikrinti, kad bendrose patalpose, pvz., rūbinėse, lankytojai laikytųsi ne mažesnio kaip 2 m. atstumo vienas nuo kito.

Aukšto meistriškumo varžybos karantino metu vyks be žiūrovų. Sportininkai, kai nesportuoja, ir varžybų aptarnaujantis personalas viso renginio metu turėtų dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones. Kaukių leidžiama nedėvėti varžybose dalyvaujantiems aukšto meistriškumo sporto ir fizinio aktyvumo specialistams, aukšto meistriškumo sporto ir fizinio aktyvumo instruktoriams ir teisėjams, taip pat neįgalumą turintiems asmenims, kurie dėl savo sveikatos būklės kaukių dėvėti negali ar jų dėvėjimas gali pakenkti asmens sveikatos būklei. Šiems asmenims rekomenduojama užsidėti veido skydelį.

Sportininkai, jei nesportuoja, ir kiti varžybose dalyvaujantys asmenys neturėtų burtis į didesnes nei 5 asmenų grupes ir privalo laikytis ne mažesnio kaip 2 m atstumo tarp asmenų ar jų grupių.

Karantino metu uždarius sienas, į Lietuvą dalyvauti aukšto meistriškumo sporto varžybose švietimo, mokslo ir sporto ministro leidimu galės atvykti aukšto meistriškumo sportininkai, sporto ir fizinio aktyvumo specialistai, instruktoriai ir jų šeimos nariai, varžybų teisėjai ar kitas privalomas personalas, taip pat sporto medicinos personalo darbuotojai. Atvykę į Lietuvą jie turės laikytis valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovo nustatytų izoliavimo sąlygų.

Su operacijų vadovo sprendimais galima susipažinti čia: Dėl sporto įstaigų darbo būtinųjų sąlygų ir dėl aukšto meistriškumo sporto varžybų organizavimo būtinų sąlygų pakeitimo.

LR Švietimo, mokslo ir sporto ministerija

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite