„ROBOTIADA 2018“ KVIEČIA VISAS IŠMANIAS ŠEIMAS SUSITIKTI DIDŽIAUSIOJE IŠRADĖJŲ ŠVENTĖJE LIETUVOJE!

0
21
r1

„Robotiada 2018“ kviečia visas išmanias šeimas susitikti didžiausioje išradėjų šventėje Lietuvoje! 2017 metais per dvi dienas „Robotiada“ sutraukė 10000 lankytojų ir dalyvių, o 2018 metais išsikėlė tikslą šį skaičių pasiekti per vieną dieną.

„Robotiados“ 2018 kertiniai akcentai:

– Daugiausiai robotų Lietuvoje vienoje vietoje

– Didžiausia STEM paroda Lietuvoje

– Didžiausios Lietuvoje robotų kovos

– Pirmoji pasaulyje robotų paroda „po vandeniu“

– Daugiausia robotikos dirbtuvių

– Didžiausia šeimų edukacija su STEAM priemonėmis

Tai renginys, kuriame technologijų įmonės, universitetai pristato savo inovacijas ir naujoves, technologijų ir robotikos entuziastai atvyksta išsiaiškinti, kuris taps nugalėtoju 6 rūšių robotų kovose, o moksleiviai atvyksta pademonstruoti savo žinių ir pasiekimų pasaulinio standarto varžybose First LEGO League. Į Vilnių iš visų miestų ir miestelių traukia robotikos ir technologijų entuziastai, o lietuviškos technologijų įmonės pristato įspūdingiausius edukacinius ir technologinius produktus.

„Mums labai smagu, kad pirmą kartą First LEGO League varžybos Lietuvoje bus visiškai atviros. T.y. lankytojai galės pamatyti ne vien tik robotų lauko misijų atlikimą, bet ir nuostabius vaikų kuriamus projektus bei Vertybių plakatus. Šių varžybų dalyviai jau dabar intensyviai ruošiasi, nes į „Robotiadą“ paklius tik 16 geriausių komandų. Be to vyks geriausių Jr. FLL dalyvių darbų paroda, kurioje savo kūrinius pristatys jauniausi – 5-9 m. amžiaus dalyviai. Parodos dalyje lankytojai galės išvysti įdomiausius robotus – tiek paprastus, skirtus vaikų lavinimui, tiek sudėtingus, naudojamus pramonėje,“ – sakė renginio vadovas Kristijonas Vasiliauskas.

Robotikos akademija renginyje kvies išbandyti įvairias robotikos dirbtuves nuo 4,5 iki 14 metų, LitLUG įkurs didžiausią LEGO miestelį su atrakcionais ir pramogų parkais. Visų vaikų mylimi transformeriai kvies fotografuotis bei kurs gerą nuotaiką.

Renginys skatina socialinę atsakomybę, bendradarbiavimą tarp mokslo institucijų ir verslo atstovų, padeda geriau plėtoti STEAM veiklas Vilniuje ir visoje Lietuvoje tiek ikimokykliniame tiek mokykliniame ugdyme, padeda burtis sumanioms šeimoms, kurios kuria sumanią visuomenę, o ji sumanius miestus, sumanią šalį ir sumanią ateitį. Renginyje pažintinė funkcija stipriai persipina su patirtine ir padeda geriau suvokti visus supantį pasaulį, atveria naujus kelius į išmanesnį, pažangesnį, patogesnį, kūrybiškesnį gyvenimą. Renginys įtrauks tiek pažengusius technologijos srityje tiek žengiančius pirmus žingsnius technologijų link bei visus, kuriems rūpi strategija LIETUVA 2030. Renginio mastas ir skirtingos veiklos spadės plėtoti inovacijas skirtinguose socialiniuose sluoksniuose esantiems žmonėms, mažins socialinę atskirtį.

Labdaros-paramos renginys Robotiada vyks kovo 3 d. LITEXPO parodų rūmuose. Bilietus galima įsigyti www.robotiada.lt
Video https://www.youtube.com/watch?v=cl5lH36LExw

r2

r3

 

Renginio vadovas: Kristijonas Vasiliauskas

r4

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite