SKAITOME IR RENKAME GRAŽIAUSIAS LIETUVIŠKAS KNYGAS

0
22
DSCN3635

Salako bibliotekos skaitytojai metus pradėjo skaitydami lietuvių autorių knygas, kurios dalyvauja Metų knygos rinkimuose, o taip pat balsuoti už labiausiai patikusią.

Pateikus paraišką, bibliotekai paskirtas vaikiškų knygų penketukas. Vaikai skaitė naujas knygas, vyko kūrybiniai – edukaciniai užsiėmimai, organizuojami garsiniai skaitymai. Diskusijų metu vaikai dalinosi skaitymo įspūdžiais, piešė pasakų personažus. Vasario pradžioje skaitytojai pradėjo balsuoti už labiausiai patikusias knygutes. Salako bibliotekos mažiesiems skaitytojams labiausia patiko rašytojos Evelinos Daciūtės ir dailininkės Aušros Kiudulaitės iliustruota knygutė „Laimė yra lapė“. Tai pasakojimas apie berniuko ir lapės draugystę, apie praradimo liūdesį ir atradimo džiaugsmą.

Skaitytojai su malonumu domėjosi Labdaros ir paramos fondo „Švieskime vaikus“ bibliotekai dovanotomis knygomis. Tai įdomios ir nuotaikingos knygelės vaikams, žadinančios norą pažinti pasaulį ir vertybes. R. Savickytės knygoje skaitytojai sutiko, jau iš ankstesnės knygelės žinomą, mergaitę Adėlę, kuri sužinojo kas yra Kalėdų senelis, meilė, atsakomybė, netektis. Rašytojas R. Una knygoje pasakojo, kad vaikai smagiai gyveno ir tada, kai neturėjo kompiuterių ir išmaniųjų telefonų. Vertingos ir gražiai iliustruotos knygos sulaukė bibliotekos skaitytojų susidomėjo.

Aktyviai skaitomos ir poeto Martyno Vainilaičio knygos. Jo kūryboje personažai tokie įtikinami, kad mažieji skaitytojai net nesuabejoja, o knygelės pilnos gamtos grožio, paukščių ir žvėrių išdaigų. Martyno Vainilaičio 85 –tąsias gimimo metines paminėjome garsiniais skaitymais. Literatūrinei popietei pasirinkom eiliuotą pasaką „Ežio namas“. Vaikai garsiai skaitė pasaką, išgyveno ežio šeimynos patirtas nesėkmes, džiaugėsi laiminga pasakos pabaiga.

Kviečiame visus skaityti gražiausias lietuviškas knygas. Su gera knyga yra šiltesni ir jaukesni žiemos vakarai.

Danutė KOROLIOVA,
Salako bibliotekos vyresn. bibliotekininkė
Nuotraukos autorės

DSCN3638

DSCN3671

DSCN3676

DSCN3679

DSCN3689

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite