NAUJOS GALIMYBĖS GINTI PAŽEISTAS TEISES

0
28
komisija

Panevėžyje veiklą pradėjo Lietuvos administracinių ginčų komisijos Panevėžio apygardos skyrius, kuris nagrinės gyventojų ir juridinių asmenų skundus dėl valstybės ir savivaldybių įstaigų ir pareigūnų priimtų individualių administracinių aktų ir veiksmų (neveikimo) teisėtumo, taip pat dėl šių subjektų vilkinimo atlikti jų kompetencijai priskirtus veiksmus.

Panevėžio apygardos skyrius nagrinės skundus dėl tų valstybės ir savivaldybių institucijų, kurios veikia Anykščių, Biržų, Ignalinos, Kupiškio, Molėtų, Panevėžio, Pasvalio, Rokiškio, Utenos, Zarasų rajonų, Visagino ir Panevėžio miesto savivaldybių teritorijose.

Lietuvos administracinių ginčų komisija yra nepriklausoma ikiteisminė institucija, objektyviai, greitai, su mažomis išlaidomis sprendžianti kilusius administracinius ginčus, taip prisidėdama prie žmogaus teisių gynimo, šalių sutaikinimo ir teisingumo vykdymo. Komisija – tai alternatyvi galimybė be administracinio teismo išspręsti administracinį ginčą. Kreipiantis su skundu į komisiją nereikia mokėti žyminio mokesčio, nagrinėjant skundą nebūtinas advokato dalyvavimas, pareiškėjo atstovu komisijoje gali būti bet kuris asmuo, turintis pareiškėjo išduotą notarinį įgaliojimą, komisija skundą išnagrinėja per itin trumpą terminą – 20 darbo dienų, komisijos sprendimas turi privalomąją galią. Komisijai teikiamas skundas turi atitikti minimalius reikalavimus, kurie nustatyti Administracinių bylų teisenos įstatymo 24 straipsnyje.

Lietuvos administracinių ginčų komisijoje ginčus nagrinėja Vyriausybės paskirti valstybės pareigūnai, turintys aukštąjį teisinį išsilavinimą ir nepriekaištingą reputaciją.

Skundus Panevėžio apygardos skyriui galima teikti adresu Respublikos g. 62, Panevėžys (įėjimas iš Anykščių g. pusės).

Daigiau informacijos teikia komisijos pirmininko pavaduotoja Panevėžio apygardos skyriuje Ieva Žentelytė, tel. +370 45 468655, el. p. ieva.zentelyte@vagk.lt.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite