GELTONA, ŽALIA, RAUDONA

0
17
DSC0003 1280x853

„Geltona spalva – tai saulė, žalia – tai laukai ir miškai, raudona spalva – tai kraujas…“, – pasakojo apie vėliavos spalvų reikšmes popietės „Šalelė Lietuva“ dalyviai.

Zarasų „Santarvės“ pradinės mokyklos 2-4 klasių moksleiviai vartydami Kazio Sąjos knygą „Lietuvos valstybės ženklai ir vėliavos“ susipažino su vėliavomis, jų įvairove ir keitimusi įvairiais istoriniais laikmečiais. Sužinojo ir apie kitus valstybės simbolius. Sužinojo, kad pirmą sykį Gedimino pilies bokšte trispalvė suplevėsavo 1919 m. sausio 1 d. O nuo 1988 m. kiekvieną sausio 1 d. 8 val. rytą Gedimino pilies bokšte keliama trispalvė. Sausio 1-ąją minima Lietuvos vėliavos diena.

Sveikindami artėjantį Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetį mokiniai kūrė atvirukus. Juose klijavo valstybės vėliavos spalvų juosteles, iš raudonų ir geltonų žiedelių sudėliojo 100 metų. Suklijavo po du darbelius. Po vieną parsinešę namo dovanos artimiesiems, iš kitų darbelių bibliotekoje bus parengta parodėlė.

Lankėsi Saugesnio interneto savaitės rengėjų rekomenduojamoje Lietuvos radijo ir televizijos interneto svetainėje. Žiūrėjo pradinukams skirtą Gustavo enciklopedijos įrašą „Kaip lietuviai sutiko žinią apie vasario 16-ąją?

Išsirinkę knygeles mokiniai atsisveikino žadėdami apsilankyti po trumpų atostogų ir lydimi mokytojų Dainos Borisevičienės ir Rasos Dičiūnienės grįžo į mokyklą.

Zina Černovienė, Zarasų viešosios bibliotekos vyresn. bibliotekininkė
Nuotraukos Sandros Bičiuchinos Zujevos

 DSC0006 1280x853

 DSC0010 1280x853

 DSC0011 1280x853

 DSC0014 1280x800

 DSC0020 1280x853

 DSC0025 1280x853

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite