APIE POMĖGIUS IR TĖVŲ PAJAMAS

0
27
DSC0006

Bendraudami galime įžeisti vieni kitus ir būti nesaugūs ne tik realiame gyvenime, bet ir virtualioje erdvėje. Kad to išvengtume ir būtume pagarbesni vieni kitiems bei saugesni, organizacijos atsakingos už saugumą internete rengia akcijas, dienas, savaites. Jų dalyviai – vaikai ir suaugusieji gali dalyvauti viktorinose, konferencijose, konkursuose. Juos rengia Lietuvos Respublikos ryšių reguliavimo tarnyba, Viešoji įstaiga „Vaikų linija‘, asociacija „Langas į ateitį“ su partneriais.

Vasario 6 d. vyko 15-oji Tarptautinė Saugesnio interneto diena, kurios šūkis „Junkis, kurk ir dalinkis pagarbiai: geresnis internetas prasideda nuo tavęs!“. Renginiai, skirti šiai dienai paminėti vyko vasario 5-9 dienomis.

Zarasų viešoji biblioteka rengė šią savaitę renginius moksleiviams. Zarasų „Santarvės“ pradinės mokyklos 3 c klasės mokiniai su mokytoja Laimute Lumbiene dalyvavo pamokoje „Pažintis su saugesniu internetu“. Moksleiviai susipažino su unikalia Lietuvos radijo ir televizijos saugaus turinio svetaine vaikams. Kelionė šioje svetainėje jiems neprailgo. Rado mokslui ir laisvalaikiui pagal įvairius pomėgius parengtų laidų. 2-4 klasių mišrios grupės mokiniai su mokytojomis Daina Borisevičiene ir Rasa Dičiūniene susidomėjo Lietuvos šimtmečiui parengtais įrašais su mėgstamu personažu Gustavu.

Ketvirtos b ir c klasių moksleiviai su mokytojomis Birute Veličkiene ir Irena Sabaliauskiene dalyvavo viktorinoje-žaidime „Jungiamės, kuriam ir dalinamės pagarbiai?“. Renginyje dalyvavusi Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Zarasų rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus vyriausioji tyrėja Rosita Gurskaja dalyvius supažindino su garbingo elgesio internete kodeksu. Dalyviai, pagal Lietuvos vėliavos spalvas susiskirstę į trijų turų komandas, kibo į žaidimą. Reikėjo įveikti tris turus ir atsakyti 15 klausimų. Klausimai buvo įvairiausi: apie pomėgius, privatumą, apgaules ir tėvų atlyginimus. Pasibaigus viktorinai „Vertinimo komisija“ paskelbė rezultatus. Pirmajame ture pirmavo komanda „Saugūs lietuvaičiai“, antrajame – „Internetiniai draugai“. Trečiojo turo komandų „Internetiniai draugai“ ir „Saugūs lietuvaičiai“ rezultatai buvo vienodi. Komandų nariai ir už jas „sirgusios“ mokytojos, rengėjai džiaugėsi rezultatais.

Klasės-dalyvės buvo apdovanotos Zarasų viešosios bibliotekos padėkomis, mokytojos – „Draugiško interneto‘ puodukais, visi dalyviai – prizais ir pavaišinti saldainiais. Na, o Zarasų rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus vyriausioji tyrėja Rosita Gurskaja, kad vaikai ne tik sėdėtų prie kompiuterių, bet ir pasportuotų, klasėms padovanojo po krepšinio kamuolį ir po ekologišką rašiklį su policijos adresu.

Dalyviai išsiskirstė praturtėję žiniomis ir geromis emocijomis.
Viktorinai besiruošdami moksleiviai naudojosi „Draugiško interneto“ leidiniais ir svetaine.

Zina ČERNOVIENE,
Zarasų viešosios bibliotekos vyresn. bibliotekininkė
Nuotraukos Inesos DUMBRAVIENĖS

 DSC0022

 DSC0023

 DSC0031

 DSC0035

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite