100 MEDALIŲ LIETUVAI

0
18
mid news zrs 16 111122

Šis antradienis – pilnas neeilinių rūpesčių. Atsisveikinę su Žiema (o ją mūsų bibliotekoje simbolizavo gražuolis Senis Besmegenis), prisišveitę bibliotekininkės Jelenos prikeptų nepaprasto skonio blynų, kalbėjomės apie Tėvynę, jos simbolius… Kas ji yra? Ir kokią vietą ji užima mūsų širdyje? Peržiūrėjome daug knygelių – bibliotekininkės Jelena ir Marina buvo paruošusios puikią spaudinių parodėlę apie mūsų Valstybę. Paskui skaitėme knygelę „Gandriuko Kuko kelionės po Lietuvą“. Tai serija knygelių apie gandriuko Kuko keliones, kad vaikai plačiau susipažintų su įvairiomis šalies vietovėmis.

Tačiau pagrindinis mūsų užsiėmimo akcentas: Lietuvos valstybės atkūrimo 100-metis. Jam iš anksto ruošėmės: vaikai gamino medalius, skirtus Lietuvai, paskui juos spalvino – vienoje medalio pusėje perskaitytos knygos akcentas, o kitoje – trisplavė.

Kiekvienas vaikų pagamintas medalis – puikus mūsų Valstybės Šimtmečio veiklos akcentas. Lietuvos Respublikos Vyriausybės nutarime buvo pabrėžiama Trispalvės ir Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio sąsaja: PAŽINK – raudona Trispalvės spalva, skirta praeičiai ir dabarčiai; ŠVĘSK – žalia Trispalvės spalva, kviečianti švęsti Vasario 16-ąją; KURK – geltona Trispalvės spalva, skirta ateičiai: svarbiausia – kuriantis Lietuvos žmogus.

Zarasų rajono viešosios bibliotekos Turmanto struktūriniame padalinyje vykstančios NVŠ programos „Kūrybinės dirbtuvėlės“ dalyviai dovanoja Lietuvai 100 medalių, mokydamiesi PAŽINTI – ŠVĘSTI – KURTI LIETUVĄ.

Giedrė MIČIŪNIENĖ,
NVŠ „Kūrybinės dirbtuvėlės“ vadovė

Autorės nuotraukos

mid news zrs 129 11111

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite