ANTALIEPTĖS BIBLIOTEKA PAMINĖJO ATKURTOS LIETUVOS ŠIMTMETĮ

0
27
f2

Antalieptės bibliotekos languose ir vasaros skaityklos terasoje Vasario 16-jai eksponuota istorinių asmenybių nuotraukų paroda – miestelio bibliotekininkių dovana antalieptėnams ir Lietuvai. Bibliotekoje šventės dalyviams pristatyta daugiau negu 100 dokumentų: istorinių knygų, straipsnių bei nuotraukų paroda „Atkurtai Lietuvai 100“.

Prie ekspozicijos kūrimo prisidėjo ir mūsų skaitytojai. Šventės dieną Gabija Steponavičiūtė parodai padovanojo savo darbelį. Zarasų rajono savivaldybės kultūros ir meno laureatas Zenonas Striška artėjančiai mūsų valstybės sukakčiai sukūrė stilizuotą inkilą, kuris, tarsi artėjančio pavasario pranašas, jau pakabintas liepoje prieš bibliotekos langus. Jo žmona ilgametė miestelio bibliotekininkė Halina, sugalvojo padaryti knygą mediniu viršeliu „Mintys ir žodžiai Lietuvai“, o renginio metu pati ją pristatė. Į knygą kiekvienas galėjo įrašyti savo žodžius-palinkėjimą, o pritrūkus įkvėpimo, jo galėjo pasisemti iš bibliotekoje parodoje „Atkurtai Lietuvai 100“ eksponuojamų knygų.

Su džiaugsmu pasidalinome kraštiečio rašytojo Vytauto Indrašiaus dovana bibliotekai iš jo asmeninio archyvo: 1921 m. fotografuota nuotrauka, kurioje įamžinti tuometę Vasario 16-ąją švenčiantys beveik 200 antalieptėnų. Ruošdamiesi Lietuvos valstybingumo šimtmečio paminėjimui Antalieptėje tikėjomės, kad jo švęsti susirinks daugiau nei šimtas dalyvių. Deja, pakviesti dalyvauti bendroje 2018-ųjų Valstybės gimtadienio nuotraukoje ir gauti 1921 m. nuotraukos dalelę (ji buvo padalinta į 100 atskirų dalelių), užsiregistravo 80 žmonių. Kad nepaliktume ateities antalieptėnams mįslės ir vengdami padaryti pirmosios nuotraukos dalyvių klaidą (iš joje įamžintų 200 žmonių, dabar yra žinomi tik 7), nutarėme juos suregistruoti, o susirinkus Antalieptėje po 3 metų, kai 1921 m. nuotrauka švęs savo šimtmetį, iš išdalintų jos dalelių pabandyti sudėlioti nuotraukos dėlionę. Tikime, kad likusias 28 istorinės nuotraukos daleles pasidalins negalėję dalyvauti šiandienos šventiniame renginyje antalieptėnai bei kraštiečiai.

Olga RAUGIENĖ,
Antalieptės padalinio vyresn. bibliotekininkė
Nuotraukos autorės

f1

f3

f4

f5

f6

f7

IMG 2136

IMG 2137

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite