VISŲ LAUKTOJE ŠVENTĖJE IŠ MŪSŲ PASITYČIOJO

0
30
vasar16

Laukėme gražios šventės – Lietuvos atkūrimo šimtmečio. Reklama, internetas kvietė visus į vieną už kitą įdomesnį ir turiningesnį renginį.

Tačiau dėl švenčių organizatorių nemokšiškumo kai kurie šventės renginiai buvo sugadinti taip, kad juos net nesinori prisiminti ir jie paliko didelį nusivylimo kartelį.

Vasario šešioliktąją, 13 valandą, zarasiečiai, jų svečiai buvo kviečiami Zarasų kultūros centrą. Tuo laiku buvo užplanuota daug priemonių. Zarasų rajono savivaldybės mero Nikolajaus Gusevo sveikinimas, Kultūros ir meno premijos už aktyvią profesionalią veiklą įteikimas. Renginio dalyvius planavo surengti šventinį koncertą „Žemėj Lietuvos“ . Jame be Zarasų miesto kultūros ir švietimo įstaigų meno kolektyvų, turėjo būti ir svečiai – vario dūdų kvintetas ,,AMBER BRASS“ iš Vilniaus.

Žodžiu, ruošėsi meno saviveiklos entuziastai, kultūros darbuotojai šventei įtemptai. Su gražia ir pakilia nuotaika į renginį skubėjo ir žiūrovai. Negaliu nieko gero pasakyti apie renginio organizatorius, jų darbai padarė viską, kad visa tai sugadinti.

Renginių reklamoje niekas neakcentavo, kad šis minėjimas bus su kvietimais. Žmonės galvojo, kad šimtmečio šventėje laukiami visi. Ir sėdosi į tuščias vietas. Tačiau netrukus žmonės atėjo su kvietimais ir ėmė kelti tuos. Kaip apspjaudyti liko vieni, nes jiems reikėjo pakilti ir užleisti vietą. Nejaukiai pasijuto ir tie, kuriems reikėjo tokiu būdu „atlaisvinti“ sau užimtą vietą. Laukusiems koncerto ir pakeltiems iš vietų, nieko kito nebeliko , kaip pakilti ir išeiti iš salės. Nesimatė didelio džiaugsmo po tokio stumdymo procedūrų ir naujai atvykusių žiūrovų veiduose. Nuotaika nei vieniems, nei kitiems iki kito šimtmečio jubiliejaus tikrai nepasitaisys.

Dešimtys žmonių buvo apspaudyti, pažeminti ir paniekinti tokios pakilios šventės dieną. Suprantama, tik dėl vieno dalyko. Šventės organizatorių nesugebėjimo net susodinti žiūrovų. Regis, paprastesnio darbo nėra, tačiau ir tas buvo atliktas daugiau nei juokingai. O ką kalbėti apie sudėtingesnius darbus, atsakingesnes užduotis?

Aš ir kiti žmonės buvome labai pasipiktinę tokiu šventės organizavimus ir išėjome iš renginio jam dar neprasidėjus. Aš, išeidamas ir salės, priėjau prie mero Nikolajaus Gusevo ir …padėkojau už tokią „šventę“. Pasakiau, kad tokioje šventėje aš dalyvauti negalėsiu. Tiesa, iš mero nieko aiškaus į tokią „padėką“ neišgirdau.

Gal ir reikėjo įteikti „garbės piliečiams“ ir rajono savivaldybės tarybos nariams kvietimus ir rezervuoti jiems vietas, tačiau visi kiti zarasiškiai turėjo būti lygūs ir niekam nevalia iš jų tyčiotis. Ypatingai tokią šventišką ir įsimintiną dieną.

Kostas Zaleckas

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite