ITARIAMŲ KGB BENDRADARBIŲ SĄRAŠE IR POLITIKŲ, SUSIJUSIŲ SU ZARASAIS, PAVARDĖS

0
86
kgb

Šiandien „Respublikoje“ atspausdintas įtariamų KGB bendradarbių sąrašas. Jame vardai ir pavardės, ne tik tų, kurie oficialiai prisipažino, bet ir ir tų, kurių dokumentai nukeliavo į Maskvą. Sąraše ir tie, kurių „liūdni popieriai“ buvo maišais tempiami iš KGB.

Nuo pat ryto Zarasuose parduotuvėse sudėtinga buvo nusipirkti „Respublikos“ laikraštį. Jis buvo labai greitai išpirktas.

Jame suradau ir daug žinomų politikų vardų, tarp jų yra ir zarasiškių. Žodžiu, zarasiškiai šiame veiklos bare „neapsikiaulino“. Be politikų, kitų žinomų žmonių, susijusių su Zarasų kraštu, yra ir retai kam žinomi zarasiškiai. Reikia dar ir kitiems „geniams“ nepergyventi. „Respublika“ dėl vietos stokos viso sąrašo šiandien neatspausdino. Jame pamatysime dar ir naujas pavardes. Kitą šeštadienį sąrašas bus spausdinamas toliau. Labai abejojame, kad kitame numeryje jau bus baigtas visas sąrašas.

Kai laikraštis baigs spausdinti visą sąrašą, zarasiškių, įtariamų bendravusių su KGB, paskelbsime ir mes. Kai kurios sąraše pavardės išskirtos, redakcija žada kodėl tai padaryta, bus paaiškinta taipogi, kas ir už ką pateko į KGB voratinklį.

Seimas buvo nusprendęs neviešinti šio sąrašo 75 metus. Sudėtinga pasakyti, kas geriau. Bet po tokio paviešinimo neliks politinio šantažo, kai nekalti žmonės buvo šantažuojami už nepadarytas nuodėmes.

Julius Juodvalkis

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite