KAIP SALAKO BIBLIOTEKOS MAŽIEJI SKAITYTOJAI VAIDINO PASAKAS

0
25
20180217 131206

Daugelis vaikų neįsivaizduoja savo laisvalaikio be pasakų. Tik pasakos leidžia mums pabūti tuo, kuo negalime tapti tikrovėje, tik jose mes galime nukeliauti ten, kur niekada nebuvome ir galbūt – niekada nebūsime.

Į vasario 3 dienos rytmetį „Čia mano pasakų pasaulis“, dalyviai rinkosi kūrybiškai nusiteikę vaidinti pasakas. Šiam žaidimui vaikai knygų fonde išsirinko visiems gerai žinomas pasakas. Pirmiausia vaikai vaidino pasakaites su pirštukų lėlėmis pagal knygą „Lėlių teatras“. Vėliau įsidrąsinę ir pasiskirstę vaidmenimis vaikai suvaidino pasakas: „Ropė“, „Pirštinė“, „Katinėlis ir Gaidelis“, „Du Ožiukai“ ir „Du Gaideliai“. Pasakėlės labai paprastos ir trumpos, bet ir mūsų „aktoriai“, kai kurie, dar labai maži.

Žaidimo vedėjas Linas lėtai skaitė pasakas, o pasakos veikėjai vaidino tai, ką skaito pasakotojas. Vaidinantieji drąsiai improvizavo pasakas, savo vaidybą paįvairino muzika, užduotėlėmis. Smagu buvo susikibus su draugais rauti Ropę, pasijuokti iš Ožiukų, kurie nuo lieptelio įkrito į vandenį, drauge apsigyventi pirštinėje ir laukti grįžtančio Katinėlio su išgelbėtu Gaideliu. O visiems gerai žinomą lietuvių liaudies dainelę, šoko ir dainavo visi rytmečio dalyviai.

Danutė KOROLIOVA,
Salako bibliotekos vyresn. bibliotekininkė
Nuotraukos autorės

20180224 114800

20180224 122626

20180224 123424

DSCN3713

DSCN3717

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite