ZARASŲ KRAŠTAS, JO ŽMONĖS PAKILIAI PAMINĖJO KOVO 11-ĄJĄ

0
49
1

Nepriklausomybės atkūrimo dieną ir miestuose, ir kaimuose netruko įsimintinų renginių. Visur ir visiems pakako geros nuotaikos ir nusiteikimo. Renginių dalyviams dosniai dalijo šilumą pavasarinė saulė, nuotaiką kėlė atbundanti gamta. 

Naujas tradicijas kurianti Kovo 11-oji padovanojo daug žavių priemonių, susitikimų ir įspūdžių. Rajono kultūros centro padaliniuose, seniūnijose jau penktadienį prasidėjo renginiai. Suvieke įvyko minėjimas, viktorina ir vaikų koncertas „Mano Lietuva“. Daug priemonių buvo ir šeštadienį. Samaniuose bendruomenės žmonės, jų svečiai susirinko prie šventinio laužo, dalyviai giedojo himną, šauniai leido laiką vakaronėje. 

Šventės dieną prie Salako Nepriklausomybės paminklo buvo pakelta vėliava. Čia buvo duotas startas šventiniam bėgimui „Tikime Laisve-2018“ . Šis bėgimas šią dieną jau tampa tradiciniu. Šventinio bėgimo dalyviai po 11 kilometrų distancijos finišavo Degučiuose. Čia be medalių įteikimo bėgikams, vyko šventiškas koncertas „Mes – Lietuvos dalis“. Dalyvius Degučių bendruomenė vaišinio kareiviška koše. Daug ir nuotaikingų renginių vyko Aviliuose, Turmante, Smalvose, Dusetose ir kitose rajono vietovėse.

Zarasų kultūros centre irgi iškilmingai pasitikta Lietuvos nepriklausomybės atgavimo diena. Spalvingu ir nuotaikingu renginiu tapo Nepriklausomybės atkūrimo minėjimas. Į jį sekmadienio popietę gausiai susirinko ne tik zarasiškiai, bet jų svečiai, aktyviai dalyvavo žmonės iš įvairių rajono kampelių.

Darniai šventės dalyviai sugiedojo „Tautišką giesmę“ . Giedodamas ją, kiekvienas svečias galėjo pajausti tą didingą, pagarbiai džiaugsmingą šventės džiugesį.

Zarasiškius sveikino rajono savivaldybės meras Nikolajus Gusevas. Jis pabrėžė, kad ši diena simbolizuoja ne tik laisvę, bet ir vienybę. Meras ragino būti vieningais, ir toliau dirbti Zarasų krašto labui. Puošti ir gražinti šį nuostabų gamtos kampelį.

Seimo nario Algimanto Dumbravos sveikinimą minėjimo dalyviams perskaitė jo padėjėja Regina Račkauskienė. Seimo nario kreipimasis buvo skirtas jaunimui. Seimo narys patikino, kad tik jaunimui priklauso Lietuvos ateitis, jos žmonių gerovė. Seimo narys išreiškė viltį, kad jaunuoliai garbingai atliks savo pareigą Tėvynei, geru mokslu bei gražiu elgesiu irgi puoš mylimą šalį.

Minėjimo dalyvius sveikino ir ragino žmones džiaugtis ir didžiuotis savo nepriklausoma demokratine valstybe Zarasų parapijos klebonas, kunigas dekanas Vydas Juškėnas. Jis linkėjo semtis patirties iš praeities, ir toliau saugoti šalies laisvę ir nepriklausomybę. Skatino mylėti ir gerbti Lietuvą, vertinti tai, ką jau esame pasiekę ir nesustoti, juk tiek daug dar reikia nuveikti mūsų valstybės labui. Klebonas, kunigas dekanas linkėjo visiems puoselėti tvirto tikėjimo idealus, būti stipriems ir atsakingiems už savo sprendimus.
Zarasų „Ąžuolo“ gimnazijos direktorius Rimantas Bikulčius sveikino visus ir džiaugėsi jaunimu, kuris auga, tvirtėja. Tai rūpestingi, darbštus mūsų šalies piliečiai. Direktorius visus patikino, kad jaunuoliai tvirti ryžto ir visada gins savo tėvynę, niekada nepabūgs pavojų.

Po gražių sveikinimų ir linkėjimų Kultūros centro scena buvo užleista Zarasų „Ąžuolo“ gimnazijos meno saviveiklos entuziastams. Gimnazistai parodė teatralizuotą lietuviškų miuziklų koncertą „Kaip surasti Lietuvą?“ Nuostabus reginys nepaliko abejingų. Buvo padovanotas šviesus stebuklas. Puikus muzikinis atlikimas ir vaidyba, gražūs kostiumai ir scenografija, įdomūs meniniai sprendimai – visa tai nusipelno didžiausio pagyrimo ir pasididžiavimo jausmo bei pripažinimo, kad tikrasis menas gimsta ne tik didžiosiose scenose. Buvo nudžiugintos ir sujaudintos visų zarasiečių širdys, tuo ir prasmingai pagerbtos valstybės atkūrimo metinės.

Po turiningo koncerto Zarasų „Ąžuolo“ gimnazijos direktorius Rimantas Bikulčius padėkojo koncerto rengėjams. Padėkos nusipelnė renginio režisierė Gražina Karlaitė, muzikinės dalies vadovai Gražvydas Gasparavičius ir Jūratė Stacevičiūtė. Puikiai buvo įvertinti Jurgitos Navickienės renginio scenografija, Roberto Sukavičiaus medijos, kiekvienas koncerto dalyvis. Vertos nuoširdžios padėkos ir Kultūros centro darbuotojų pastangos, rengiant šią priemonę.

Direktoriaus pavaduotoja Irena Girskienė papasakojo šventės dalyviams, kad šie metai įspūdingi ir gimnazijai. Lapkričio mėnesį Zarasų „Ąžuolo“ gimnazija švęs šimto metų jubiliejų. 1918 m. lapkričio 1 d. inteligentų, lietuvybės puoselėtojų – gydytojo Dominyko Bukonto ir advokato Antano Tumėno iniciatyva Zarasų mieste buvo įsteigta ,,Saulės“ draugijos progimnazija .Kvietė visus, kurie glaudžiai susiję su gimnazija, bendradarbiauti, padėti, dalyvauti rengiant jubiliejinės gimnazijos priemones.

Petras IVANOVAS

Nuotraukose: įspūdingos ir nepamirštamos šventės Zarasuose akimirkos.
Autoriaus nuotraukos.

srtflogoStraipsnis parengtas įgyvendinant Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondo dalinai finansuotą projektą: „Zarasų krašto šimtmetis atkurtoje Lietuvoje: žmonės, įvykiai, kultūra ir tradicijos“

 

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

30

31

32

 

 

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite