KAIP SALAKO MOKYKLA PAMINĖJO SVARBIAS LIETUVAI DATAS

0
29
1

Jau nuvilnijo gausybė renginių, skirtų svarbioms Lietuvos valstybingumo atkūrimo datoms pažymėti. Šventinė vasario savaitė Salako mokykloje vainikavo ilgą ( ir smagų) pasirengimo Vasario 16-ajai procesą.

Kiekvienas iš anksto sukūrėme atvirlaiškį su palinkėjimu Lietuvai. Atvirlaiškis išskirtinis, su unikaliu pašto ženklu, mokyklos spaudu ir individualiu palinkėjimu, kurį galėsite perskaityti A.Poderio muziejuje Salake ir po daugelio metų.

Gražutės RP kultūrologė Kristina mokiniams vedė edukacinius užsiėmimus „Kurk Lietuvai! Švęsk su Lietuva! Pažink vardan Lietuvos!“, kurių metu 1-6 klasių mokiniai išklausė pranešimą apie pastarąjį atkurtos Lietuvos valstybės šimtmetį, patys gilinosi į istoriją, piešė, kūrė, keliavo virtualiai, atliko ir kitas užduotis.

Prieššventinis vasario 15-osios rytas mokykloje išaušo spalvingas, papuoštas mokinių darbais darbeliais. Aktų salėje skambėjo dainos Lietuvai, uždegantis istorijos ir pilietiškumo ugdymo mokytojos N.Bikulčienės kvietimas švęsti valstybės šventes. Kiekvienas gavome po simbolinę dovanėlę – trispalvę vėliavėlę ir Vasario 16-osios Lietuvos valstybės atkūrimo akto kopiją.

Pagerbdami ir prisimindami šimtmečio senumo įvykius, simboliškai gyva grandine visa mokyklos bendruomenė nukeliavome iki A.Poderio, mokyklos įkūrėjo ir tų istorinių įvykių amžininko, memorialinio muziejaus. Čia, sodybos parke, buvo perskaitytas Lietuvos Tarybos 1918 metų Vasario 16-osios nutarimas, sugiedota Tautiška Giesmė, o trispalvės vėliavėlės rado vietą ir ant Poderių šeimos kapo Salako kapinėse.

Pasitinkant Kovo 11-ąją, mokyklos bendruomenė dalyvavo akcijoje „Apkabinkime Žemę 2018. Lietuva dėkoja“. Lietuvos mokyklos dėkojo toms valstybėms, kurios tuo metu išdrįso pasakyti mūsų šaliai: „Lietuva, mes pripažįstame Tave kaip valstybę ir nuo šiol tu esi lygiateisė narė Pasaulio šalių šeimoje“. Savo piešinius, nuoširdų „ačiū“ ir kitus brangius žodžius lietuvių ir graikų kalbomis mes išsiuntėme į saulėtąjį Kiprą.

Kovo 11-ąją gausus būrys mūsų dalyvavo tradiciniame jau šeštąjį kartą vykusiame bėgime Salakas – Degučiai.
Dėkodami visiems už šventinį šurmulį, kilusį mokykloje, ir toliau kurkime drauge, ir tegul meilės bei dėkingumo Lietuvai banga neša mus visus metus.

Salako pagrindinės mokyklos direktorius Leonas Sadauskas

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite