PASTEBĖJIMAI PO RAJONO BIUDŽETO PATVIRTINIMO

0
26
podolskis

Prieš kelias savaites Zarasų rajono taryboje buvo patvirtintas rajono biudžetas. Kaip ir kiekvienais metais nemaža dalis pinigų yra skiriama įstaigų išlaikymui, įvairių projektų finansavimui bei kitoms būtinosioms paslaugoms užtikrinti. Apie rajone vykdomus ar planuojamų vykdyti projektų finansavimą bei kai kurių projektų reikalingumą aš dar sugrįšiu vėliau. Na, o dabar noriu padiskutuoti apie tuos pinigus, kuriuos rajono vadovai nusimatė savo poreikių tenkinimui.

Kaip ir prieš tai buvusiais metais kuo jau kuo, bet savimi mūsų vadovai pasirūpina pirmiausiai. Pradėsiu nuo vienetinio atvejo, tai automobilio pirkimas, tam šiais metais numatyta 25 tūkstančiai eurų. Galbūt tai ir neatrodytų nieko ypatingo tik štai nesunku pasidomėjus išsiaiškinti, kad geras vidutinės klasės naujas automobilis kainuoja apie 15-20 tūkstančių eurų. O kur tie likusieji 5 tūkstančiai nueis įdomu būtų sužinoti, juolab, kad liukso klasės automobilis merui vežioti už kur kas didesnius pinigus buvo nupirktas dar pernai. Tai dabar reikia suprasti bus perkamas toli gražu ne vidutinės klasės automobilis kitam rajono vadovui, o gal tie papildomi pinigai tiesiog kaip dėkingumas bus atiduoti geriems pirkėjams? Klausimas lieka atviras, nes atvirai apie tai kalbėti niekas nenori.

Na nemažiau mūsų vadovai stengsis paišlaidauti ir savo darbų viešinime, nes tam per įvairias programas yra numatyta apie 100 tūkstančių eurų. Gal ir galima būtų tiek pinigų išleisti savigyrai, nes būtent tam mano supratimu ir yra numatyti šie pinigai. Jeigu iš tiesų būtų kuo girtis, jeigu į rajoną būtų pritrauktos investicijos, kurios kurtų naujas darbo vietas, jeigu būtų sutvarkyti katastrofiškai atrodantys rajonų keliai, jeigu būtų pilnai užtikrinti kiti vietinių gyventojų poreikiai bei jų lūkesčiai tai dar galima būtų ir užsimerkti prieš tokių milžiniškų pinigų išmetimą vėjais. Deja, bet to nesimato todėl pinigai savo ir saviškių reklamai mano supratimu yra metamai tik tam, kad nežiūrinti į tai, jog padaryti nieko nesiseka, o gal ir nelabai norima, bet vis vieną bus bandoma kalant per įvairias žiniasklaidos priemones visus įtikinti, kad mūsų valdžia puiki ir dirba ji puikiai. Na, o įtikinus, kad viskas yra puiku galima ir atsipalaiduoti, o atsipalaidavimui žinoma reikia gero baliuko, o gal ir ne vieno. Todėl tam, tai yra maistui, maitinimui, ir kitokiai reprezentacijai mūsų rajono vadai šiemet nusimato beveik 50 tūkstančių. Suma kasmet auga, bet gi kaip sakant gerai gyventi neuždrausi. Tik va bėda, kad gerai gyvena ir rajono biudžeto pinigus taško savo poreikiams tik keli asmenys, kuriems visiškai neįdomu kaip gyvena kiti ir ką tie kiti apie juos galvoja.

Kaip ir kiekvienais metais taip ir šiemet rajono valdantieji nusimato sau nemažai kelionių. Ir vien tik vizoms skiriama apie 1000 eurų, bet gi mes žinome, kad vizų į daugelį šalių Lietuvos piliečiams nereikia, tai matyt rajono vadai nusprendė pakeliauti ir po tolimesnes, egzotiškesnes šalis, o kad keliauti mėgstama patvirtina ir ką tik buvusi kelionė į Maroką, kur važiavo ir daugelio kelionių už valdiškus pinigus mėgėja Daiva Kelečienė. Be šios ponios jau sunku įsivaizduoti bet kokią išvyką į užsienio šalis, nes per savo būvimą valdžioje ponia Kelečienė matyt ir rūpinasi tik tuo kaip svetimais pinigais apkeliauti kuo daugiau, o pakeliavo jau tikrai nemažai. Tai ir minėtas Marokas, Azerbaidžanas, Malta, Kroatija, Prancūzija, Norvegija ir dar bala žino kas.Negaila būtų, keliaukit, skirkit savo baliukams iš rajono pinigų po kelis tūkstančius kas mėnesį tik pasistenkit nepamiršti, kad be jūsų pramogų rajone yra ir daug neišspręstų problemų, kurias Jūs deja, bet mano supratimu tiesiog ignoruojate.

Tarytum viso to būtų maža tai šiemet dar merui Gusevui valdantieji nusprendė duoti ir kišenpinigius, tai yra atskirai skirti kiekvieną mėnesį po 500 eurų smulkioms išlaidoms, kurias jis neva tai gali patirti nuvažiavęs, kur nors kitur ir kaip pavyzdžiui užsinorėjęs kavos ar ko nors stipresnio galėtų apmokėti iš mero reprezentacijai skirtų pinigų už kuriuos ir atsiskaityti beveik nereikia. Linkiu Jums ponai gerai pagyventi, pakeliauti, pabaliavoti, pasigirti visu tuo, tik būkit mieli nepamirškit, kad jūs buvot išrinkti ne tam, o tam kad, būdami valdžioje spręstumėte rajono ir jo gyventojams aktualius klausimus.

Zarasų rajono tarybos narys Rimvydas Podolskis

Užsakymo nr.: 2018-03-20-01

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite