ŽEMĖ IR POEZIJA

0
29
1112

Šiandien Žemės diena… Prisiminę ir pakalbėję apie ją, suskubome aiškintis, kodėl ir kaip turėtume tausoti jos turtus, kodėl atliekas turime rūšiuoti, kokios net nerašytos taisyklės galioja gamtoje. Skaitėme gamtininko Selemono Paltanavičiaus knygelę „Maži ežiuko sapnai“. Kartu su mažuoju ežiuku įsitikinome, kad sapne galima ne tik keliauti, bet plaukioti ir net skraidyti.

Kadangi rytoj – Pasaulinė poezijos diena, visi vaikai pasiėmė po knygelę, paskaitinėjo, susirado joje labiausiai patinkantį eilėraštuką ir …. ėmėsi iliustruoti. Kokia gi žemė be poezijos? Šiandien iliustracijos buvo neįprastos – iš džiovintų lapų (jie – Žemės ištekliai). Vaikų darbeliuose atgijo miškas, ėmė čiulbėti paukščiai, šypsosojosi linksmi besmegeniai – jie buvo skirti J.Degutytės, V.Vasiljevos, A.Matučio, D.Žilaitytės, R.Skučaitės, P.Širvio, Maironio ir kitų poetų knygelėms. (Ačiū šauniosioms miestelio bibliotekininkėms J.Gurskajai ir M.Voropajevai, kurios visada padeda vaikams susirasti norimą leidinuką).

Jei nebūtų Žemės, neskambėtų ir poezija… O šiandien ji skambėjo Žemei, nes mes visi esame jos dalis.

Giedrė MIČIŪNIENĖ,
NVŠ „Kūrybinės dirbtuvėlės“ vadovė

1118

1119

11113

11115

11116

11117

11111111

Nuotraukos autorės

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite