PAVASARIS ILIUSTRACIJOSE SU PAPILDYTA REALYBE

0
45
DSC0139

Kas dieną saulutė vis ilgiau besišypsodama tirpdo šešėlyje besislepiantį sniegą. Dienos pastebimai ilgėja. Pavasarėja. Pavasarį, bundant gamtai vyksta daug įdomių dalykų. Sužinoti apie tai daugiau ir papasakoti savo pastebėjimų į biblioteką atvyko Zarasų „Santarvės“ pradinės mokyklos 2-4 klasių mokiniai su mokytojomis Daina Borisevičiene ir Rasa Dičiūniene.

Dalyviai smalsiai vartydami gamtininko ir rašytojo enciklopedinę knygą „Gamtos metų ratas“, suskirstytą pagal metų laikus ir mėnesius, sužinojo kas vyksta gamtoje kiekvieną pavasario mėnesį. Skaitydami gamtininko pastebėjimus sužinojo, kad ledas kovo mėnesį skilinėja ir plonėja, ant jo lipti jau pavojinga. Galėjo palyginti kiek nuo vasario 22 dienos iki kovo 22-osios pailgėjo dienos trukmė. Pasakojo, kad jau matė sugrįžusį vieversį. Vardijo anksčiausiai pražystančias gėles.

Vaikams buvo naujovė – knygos iliustracijos su papildyta realybe. Su išmaniajame įrenginyje – telefone atsisiųsta programėle stebėjo atgimstančius S. Paltanavičiaus fotografuotus gamtos vaizdus. Matė nubudusį geltonskruostį žaltį tyrinėjantį aplinką. Klausėsi besisupančios lizdelyje remezos giesmelės. Stebėjo skėtę besisupančią ant žirginėlio. Pasigrožėję gamtos vaizdais vaikai klausėsi bibliotekininkės sekamos mitologinės sakmės „Vieversys ir žmogus“.

Kūrybinės veiklos metu moksleiviai kūrė ankstyvos pavasario gėlės – žibuoklės žiedą-padėkliuką Velykų stalui papuošti. Melsvus žibuoklės žiedus papuošė geltonais viduriukais į kuriuos tilps velykinis margutis. Klijavo lapelius, puošė auksiniais ir sidabriniais klijais. Tokie darbeliai papuoš artėjančių Velykų stalą.

Su gera nuotaika ir naujais įspūdžiais moksleiviai atsisveikino iki kito apsilankymo bibliotekoje.

Zina ČERNOVIENĖ,
Zarasų viešosios bibliotekos vyresn. bibliotekininkė
Nuotraukos bibliotekos savanorio Francesco Farinella

 DSC0149

 DSC0182

 DSC0213

 DSC0228

 DSC0245

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite