MARGESNIS UŽ MARGIAUSIĄ

0
10
29680523 1616155511806967 692598945 o 1

Ar gali būti margesnis už margą? Pasirodo, gali. Įvairiomis spalvomis, įvairiais raštais, įvaria technika margintais, įvairaus dydžio margučiais pasidabino šiandien Didysis margutis (2 m aukštis, 1 m plotis) Zarasų rajono viešosios bibliotekos Turmanto padalinyje. Pasipuošė ir dabar laimingas lauks Šv. Velykų… Kadangi miestelyje gyvena įvairių tautybių žmonės, išpažįstantys skirtingas religijas – Velykos švenčiamos nevienodu laiku.

Gal todėl, kad taip norisi šilumos, saulės, šiandien kalbėta ir skaityta apie senovės lietuvių dievybes: Gabiją – namų židinio ugnies sergėtoją, Laimą – likimo lėmėją, Saulę – šviesos deivę ir kitas. Naudingos informacijos radome Liberto Klimkos knygelėje „Senovės lietuvių dievai ir deivės“.

Didysis margutis džiugins visus bibliotekos lankytojus. O NVŠ programos „Kūrybinės dirbtuvėlės“ dalyviams puikus, ugdantis tautiškumą – skatinantis puoselėti tradicijas konkursas „Vaikų Velykėlės“, kurį jau tradiciškai organizuoja „Naisių vasaros“ projektų mecenatas ir sumanytojas Ramūnas Karbauskis.
O kai Didysis margutis jau buvo baigtas, vyko „fotosesija“ – ne kasdien juk gali įsiamžinti prie tokio milžino – realių konkurentų neturinčio ..

Giedrė Mičiūnienė,
NVŠ programos „Kūrybinės dirbtuvėlės“ vadovė

Nuotraukos autorės

29680812 1616225821799936 50603830 o

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite