UGNIAGESIAI PADEMONSTRAVO, KĄ DARYTI ĮLŪŽUS

0
18
DSCN8835 m 16805

Kovo 29 d. Utenos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Zarasų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai, kaip ir kasmet, priminė, kad atšilus orams verta susirūpinti saugumu ant plonėjančio vandens telkinių ledo. Ugniagesiai gelbėtojai pakvietė Zarasų „Ąžuolo“ gimnazijos 1–2 klasių mokinių grupę prie Zaraso ežero stebėti įlūžusio žmogaus gelbėjimo.

Nors šiuo metu ežeras sukaustytas dar pakankamai tvirto ledo, ir tolumoje matėsi net keletas žvejų, ugniagesiai gelbėtojai perspėjo, kad labai atsargiems reikia būti prie kranto, nes čia ledas silpnesnis, jame gali būti įtrūkimų. Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai pademonstravo, kaip įlūžus į vandens telkinį išvengti skaudžių padarinių. Svarbu yra nepasiduoti panikai ir neprarasti savitvardos. Užsiropšti ant ledo padeda smaigai, bet jų neturint, ant ledo reikia stengtis užšliaužti plačiai ištiesus rankas, kad padidėtų atramos plotas. Užšliaužus ant ledo, negalima tuojau pat stotis, reikia nusiridenti nuo eketės kuo toliau į tą pusę, iš kur buvo ateita, nes ten ledas tvirtesnis. Pamačius įlūžusį ar skęstantį, reikia įvertinti situaciją, nerizikuoti gyvybe, o geriau kviesti ugniagesius gelbėtojus, kurie gelbėja pasitelkę savo turimas specialias priemones. Vėliau pareigūnai dar papasakojo apie kitas jų darbe naudojamas gelbėjimo priemones ir jų technines galimybes, kokių charakterio savybių ir fizinio pasirengimo reikia, norint tapti ugniagesiu gelbėtoju.

Nuotraukoje: mokymų momentas.
Parengta pagal Priešgaisrinės apsaugos gelbėjimo departamento interneto svetainės medžiagą

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite