PREKYBOS ŽMONĖMIS PREVENCIJA ZARASŲ RAJONE

0
18
82 ec80f580fcd074b9cd13332018a57eaa

Zarasų rajono policijos komisariato bendruomenės pareigūnai kartu su Zarasų rajono katalikų bažnyčios dvasininkais Zarasų rajone pradėjo vykdyti paskaitų-diskusijų ciklą „Prekyba žmonėmis“. Susitikimų metu bus kalbama apie prekybos žmonėmis situaciją Lietuvoje, apie galimas grėsmes, kokių būtina imtis atsargumo priemonių, norint netapti prekybos žmonėmis auka, žinoti, kur kreiptis pagalbos.

Kovo 27 d. Zarasų žemės ūkio mokyklos mokiniams bendruomenės pareigūnai pristatė pagrindines prekybos žmonėmis formas ‒ prostitucija, darbo išnaudojimas, vertimas daryti nusikaltimus, fiktyvios išnaudojančios santuokos, dalino patarimus ieškantiems darbo užsienyje. Zarasų rajono savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus atstovas mokiniams pateikė pavyzdžių apie nelegalios migracijos atvejus Zarasų rajone. Zarasų klebonas kalbėjo apie dvasinius aukų išgyvenimus ir nuoširdžiai linkėjo jaunimui nepakliūti į prekybos žmonėmis tinklą.

Kovo 29 d. bendruomenės pareigūnai su Turmanto pagrindinės mokyklos mokiniais kalbėjo apie vaikų grobimą, prekybą vaikais, elgetavimą. Taip pat buvo aptartos priežastys, dėl kurių jauni žmonės tampa prekybos žmonėmis aukomis – nesugebėjimas organizuoti laisvalaikio, mokyklos nelankymas, bendraamžių įtaka, mažos pajamos, problemos šeimoje, perdėtas pasitikėjimas savimi, žemas teisinis išprusimas.

Susidūrę su prekybos žmonėmis atvejais, ar įtarę, kad kyla grėsmė, nedelsdami kreipkitės Bendruoju pagalbos telefonu 112. Pagalbą prostitucijos ir prekybos žmonėmis aukoms teikia Kovos su prekyba žmonėmis ir išnaudojimu centras (KOPŽI).

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite