UGNIAGESIAI ĮSPĖJO: LEDAS NE TIK DŽIAUGSMAS…

0
16
1

Jau vis labiau šildo pavasarinė saulutė. Ji jau nutirpdė sniegą, tirpdo ir ledą. Ypač ant pavasarinio ledo būna labai pavojinga. Tokiu metu daug žmonių vis dar susigundo pasimėgauti ledo teikiamais malonumais, čia ypač vaikai susiranda įvairiausių pramogų.

Zarasų priešgaisrinės gelbėjimo tarnyba kartu su Samanių bendruomenė |Dvargantis“, Vaikų dienos centru ir rajono Savivaldybės administracija surengė švietėjišką akciją Samaniuose. Jos tikslas supažindinti bendruomenės narius, ypač vaikus, su elgesio taisyklėmis ant ledo, gelbėjimo priemonėmis ir būdais nelaimės atveju. Akcijoje dalyvavo ne tik vaikai, bet suaugę. Šio renginio tikslas buvo ir įspėti jaunuosius kaimo gyventojus, kad ledas ne tik džiaugsmas, o gali atnešti didelę nelaimę.

Ugniagesys gelbėtojas Sergejus Trusas demonstravo kaip gelbėtis įlūžus ledui smigių pagalba. Akcijos dalyviai pamatė, kad smigiai ypač reikalingi tokios nelaimės atveju. Be jų pakilti iš vandens ant ledo yra labai sudėtinga.

Zarasų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Eugenijus Andrejevas papasakojo akcijos dalyviams apie pavojus, kurie tiko žmonių ant ledo. Viršininkas mokė vaikus pastebėjus skęstantį asmenį, visuomet pirmiausia kviesti pagalbą ir būtina bendrauti su skęstančiuoju. Būtina sakyti, kad jūs tuo suteiksite pagalbą. Psichologinis palaikymas tokioje situacijoje yra ypač svarbus. Būtina laikytis atstumo nukentėjusiajam metant virvę, duodami tvirtą šaką, arba paprasčiausiai nusirengtą savo striukę. Mokymų metu buvo akcentuota, kad skęstantį žmogų reikia gelbėti greitai ir ryžtingai, nes vandenyje žmogus greitai sušąla, o permirkę rūbai neleidžia jam ilgai išsilaikyti vandens paviršiuje.

Eugenijus Andrejevas demonstravo akcijos dalyviams kaip suteikti pirmąją pagalbą.

Visi akcijos dalyviai žinojo, kad nelaimės atveju reikia skambinti į bendrąjį pagalbos centrą telefonu 112.

Tarnybos atstovai akcijos metu ragino visus ir visada pasirūpinti savo saugumu pramogaujant ant ledo.

Mokymai buvo labai naudingi, nes vaikai turėjo galimybę ne tik išgirsti, bet ir pamatyti, kokie pavojai tyko ant ledo, kaip vyksta gelbėjimo operacijos, kokią įrangą naudoja ugniagesiai gelbėtojai, o svarbiausia – kaip išvengti tokių nelaimių.

Ugniagesiai pažadėjo kitą sykį atvykti į Samanius birželio 1-ąją – Tarptautinę vaikų dieną. Pažadėjo, kad ir tada daug ką sužinos apie ugniagesių veiklą.

Nuotraukose: švietėjiškos akcijos Samanių kaime momentai.

2

3

5

6

7

9

10

11

12

14

15

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite