„LAKŠTINGALOS“ SODININKUS PUOLA BEBRAI

0
64
bebras

Jau rašėme, kad šalia sodų bendrijos „Lakštingala“ šeimininkauja bebrai. Beveik baigę graužti aplink bendriją karklus, gluosnius ir kitus medžius, bebrai toliau keliauja jau į sodininkų sodus. Šie vandens gyvūnai ateina į sodus, apgraužia medelius, greitai ir įnirtingai stato savo „inžinierinius statinius“.

Medžiotojai atranda šimtus priežasčių dėl bebrų medžiojimo ir bebrų populiacija šalia sodų bendrijos „Lakštingalos“ nuolat didėja. Jeigu taip bus toliau, sodininkams iš „Lakštingalos“ teks kraustytis.

Medžiotojai aiškina, kad teks įprasti gyventi šalia bebrų. O juk bebrai gali platinti ne tik įvairius parazitus, bet ir ligas. Visi mojuoja rankomis: tokie teisės aktai, bebrai yra nenugalimi. Ar nereikėtų šiuo klausimu susirūpinti tiems, kurie priiminėja tuos teisės aktus. Jeigu taip bus toliau, reikės gelbėti žmones, o ne bebrus.

Tačiau negi visi mes tokie bejėgiai? Taip ir norisi sužinoti, kas išspręs šią problemą? Dar sykį norisi paklausti: Kas gi šių teritorijų tikrieji šeimininkai? Negi tie vargšai vandens gyvūnai – bebrai? Kuo toliau, tuo labai įsitikiname, kad jie ne tokie ir vargšai.

Jeronimas Bartkus

Nuotraukose: Štai kaip pasidarbavo bebrai, dėl jų kasinėjimų gali įvykti ir autoįvykis.

Dėkojame skaitytojui už atsiųstą nuotrauką.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite