VAIKYSTĖS PLANETA

0
64
1

Antuano de Sent Egziuperi kūrinys „Mažasis princas“ – pasirinktas neatsitiktinai. 2018-uosius Lietuvos literatūros vertėjų sąjunga paskelbė prancūzų literatūros metais, siekdama populiarinti prancūzų rašytojų kūrinius.

Susipažinę su Mažuoju Princu, apsilankėme jo mažytėje planetoje, kurioje vieną rytą saulei tekant joje pražydo ypatinga gėlė, visiškai nepanaši į kitas – rožė. Turmanto bibliotekoje knygų lentynas apjuosus popieriumi, vaikai piešė savo planetą. Ji – didelė ir margaspalvė. Kelių metrų ilgumo piešinys – labai linksmas ir spalvingas: čia gyvena vaikiškos svajonės, slapti ateities troškimai: čia – dideli jaukūs namai, gyvena pasakų veikėjai, žaislai ir netgi saldumynai. Nesvarbu, kad daugumos vaikų pasaulis šiandien – nedidelė erdvė, tačiau Vaikystės planeta, į kurią mielai prisiminimais nukeliaujame net ir mes, suaugusieji, visada švyti pačiomis ryškiausiomis spalvomis.

Mažasis Princas visus NVŠ programos „Kūrybinės dirbtuvėlės“ dalyvius nuskaidrino į Svajones… Anatolis Fransas – prancūzų rašytojas, eseistas, dramaturgas – akcentuodavo, kad „Svajonės suteikia pasauliui įdomumą ir prasmę. Nuoseklios ir protingos svajonės tampa dar gražesnės, kai kuria realų pasaulį pagal savo paveikslą ir panašumą“.

Manau, kad ir po daugelio metų vaikai prisimins tą piešinį – jaukią ir mielą mūsų visų Vaikystės Planetą.

Giedrė MIČIŪNIENĖ,
NVŠ programos „Kūrybinės dirbtuvėlės“ vadovė

Nuotraukos Jelenos GURSKAJOS

2

3

4

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite