,,SIDABRO VAINIKĖLIO” PARODA ŠIRVINTOSE

0
12
Trečiosios vietos laimėtojai

Kovo pabaigoje ir balandžio pradžioje Širvintų kultūros centre vyko Lietuvos moksleivių liaudies dailės konkurso „Sidabro vainikėlis“ Utenos regioninio turo paroda, o balandžio 6 dieną buvo apdovanoti nugalėtojai.

Tradicinėje ir pastaraisiais metais populiarumo įgavusioje parodoje buvo eksponuota daugiau kaip 100 jaunųjų menininkų liaudies dailės darbų iš Utenos, Molėtų, Anykščių, Ignalinos, Rokiškio, Zarasų, Švenčionių, Vilniaus, Visagino ir Širvintų miestų bei rajonų. Savo kūrybą pateikė keramikos ir molio dirbinių meistrai, karpinių atlikėjai, margučių margintojai, šiaudinių sodų pynėjai, odos dirbinių gamintojai, vilnos vėlimo, medžio darbų, pynimo iš vytelių meistrai, verbų rišėjai, audimo, tekstilės, nėrimo, mezgimo, siuvinėjimo meistrės, juostų audėjos.

Liaudies meno parodos „Sidabro vainikėlis“ regioninio turo vertinimo komisija išrinko geriausius darbus, kurių autoriai buvo apdovanoti I, II, III vietų laimėtojų diplomais. Pirmąsias vietas laimėjo šeši konkurso dalyviai, kurie įgijo teisę dalyvauti nacionaliniame ture ir siekti „Sidabro vainikėlio“ aukščiausio įvertinimo.

Mūsų rajono kai kurių mokyklų mokiniai šiame gražiame konkurse taip pat yra dalyvavę jau ne vieną kartą ir buvo gerai įvertinti. Šiemet konkurso parodai savo karpinius pateikė Salako pagrindinės mokyklos mokiniai Arūnė Kliukaitė (5 kl.), Nojus Žusinas (6 kl.) ir Greta Miškinytė (10 kl.) (mokytoja Aušra Šileikienė) bei keramikos dirbinius Dusetų meno mokyklos mokinys Rytis Maskoliūnas (mokytojas Romualdas Pučekas). Dusetiškis jaunasis keramikas apdovanotas antrosios vietos laimėtojo diplomu, salakiškiai karpytojai Arūnė apdovanota trečiosios vietos laimėtojos diplomu, o Nojus ir Greta – padėkomis.

Dovilės Nikitinos nuotraukos.

Vasilijus Trusovas, Zarasų krašto muziejaus muziejininkas (kultūrinių renginių koordinatorius)

DSC05768

DSC05805

DSC05807

DSC05820

Karpytojų padėkos

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite