ŠIMTMEČIO ILGUMO TILTAS

0
24
DSC0001

„Ši knyga – tai šimtmečio ilgumo tiltas, susiejantis dabartinį ir XX amžiaus pradžios Vilnių“, – taip autorė apibūdina albumą „Ar prisiminsi mane, Vilniau?“. Knyga – bendras Juventos Mudėnienės ir Pauliaus Mudėno kūrinys, skirtas Lietuvos valstybės atkūrimo 100-osioms metinėms paminėti.

Balandžio 24 dieną Vaikų literatūros skyriuje autoriai albumą pristatė Zarasų Pauliaus Širvio progimnazijos moksleiviams. Rašytoja, istorikė Juventa Mudėnienė pasakojo, kad ši knyga atsirado iš noro sukurti tai, ko dar niekas nėra sukūręs ir iš didelės meilės Vilniui. Pasakojo kaip su Pauliumi ieškojo sąsajų, jungiančių istorinę praeitį ir dabartį. Pasakojo kaip po paieškų ir kūrybinių klajonių gimė albumas iš atrodo, taip sunkiai suderinamų dalykų – šiandienos Vilniaus vaizdų ir popieriaus karpinių pagal XX amžiaus pradžios fotografijas.

Istorinis personažas dešimtmetis berniukas Skaistutis Šlapelis – jungiančioji gija, vedžiojantis po miestą ir kartkartėmis kviesdamas stabtelėti. Stoviniuodami prie įvairių Vilniaus istorinių, architektūros, švietimų įstaigų objektų, tarsi išgirstame vis naują istoriją apie Vilniaus gyvenimą. Istorijas apie miestelėnų verslus, pasaulinių įvykių įtaką miesto keitimuisi ir vystymuisi.

„Ir tik nuo mūsų priklauso, kokius mus miestas prisimins…“ – rašytojos ištarti žodžiai kvietė atsisveikinančius moksleivius susimąstyti.
Knygą „Ar prisiminsi mane, Vilniau?“ lankytojai galės surasti bibliotekos galerijoje.

ZINA ČERNOVIENĖ,
Zarasų viešosios bibliotekos vyresn. bibliotekininkė

 DSC0005

 DSC0019

 DSC0027

 DSC0047

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite