IEŠKOME SPALVŲ

0
53
DSC0002

„Rytą saulė kai išaušta, nuo smagumo net parausta. Jos žandai iš juoko plyšta ir raudonis trykšte trykšta…“, – apie spalvas keliančias nuotaiką rašė vaikų poetė Zita Gaižauskaitė. Spalvos ne tik kelia nuotaiką, jos neatskiriama mūsų kasdienybės dalis.

Mažiausiųjų bibliotekos lankytojų – Zarasų „Lakštingalos“ mokyklos ugdytinių darbelių parodėlės „Ieškome spalvų“ atidarymu Vaikų literatūros skyriuje prasidėjo Nacionalinė bibliotekų savaitė „Kartu mes kuriame ateitį“. „Žvaigždučių“ grupės ugdytiniai su pedagogėmis Regina, Loreta, Rima ir mokyklos direktore gerai nusiteikę ir spalvingai pasipuošę, atvyko su parodėlės atidarymui parengta programa. Žiūrovai – Zarasų „Santarvės“ pradinės mokyklos priešmokyklinukai, pernai rengę darbelių parodos atidarymą, apžiūrėjo darbelius. Spalvotose lentynose raudonavo aguonos, išsirikiavo taškuotos boružėlės, bitutės, ropojo kirmėlytės, sparnais plazdeno balti ir margaspalviai paukšteliai, marginti akmenėliai. Didžiulis laivų paradas Zarasuose ir Vaivos juosta.

Prasidėjo lauktas spektaklis apie vaivorykštės spalvas. Luka – mergaitė Vaiva, labai mėgusi žaisti, bėgioti ir kurti stebuklus pameta juostą. Ją pagriebęs išdykėlis vėjas nunešė toli toli. Juosta buvusi nepaprasta, o stebuklinga. Vaiva nusiminė, bet pagalvojo, kad gali išsiausti naują iš rasos lašelių. Taip ir padarė. Vaivai padėjo piemenėliai žadindami saulelę, upeliukas, pieva, aguona, pupos, morka… Vaiva, surinkusi lašelius savo juostai džiaugėsi, o atsidėkodama ją pakabino danguje.

Žiūrovai, stebėję šį spalvotą spektaklį, turėjo pasakyti kaip vadinasi Vaivos danguje pakabinta juosta. Teisingu atsakymu bendravimas nesibaigė. Darželinukai pakvietė žiūrovus pašokti. Linksmai pasisukę bendrame ratelyje ir pasivaišinę saldainiais spėjo aplankyti žaisloteką, pavartyti knygas.

Nuotaiką kelia ne tik spalvos, bet ir bendravimas.

Parodėlę bibliotekos lankytojai galės aplankyti iki gegužės 26 dienos.

Zina ČERNOVIENĖ,
Zarasų viešosios bibliotekos vyresn. bibliotekininkė
Nuotraukos Inesos DUMBRAVIENĖS

 DSC0013

 DSC0023

 DSC0033

 DSC0040

 DSC0041

 DSC0049

 

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite