ZARASŲ SENIŪNIJOJE ANTROJO PASAULINIO KARO AIDAS

0
26
sviedinis

Zarasų  kraštui istorija taip lėmė, kad čia vyko abu pasauliniai  dvidešimtojo amžiaus karai. Šių  karų veiksmų  palikimas – rajono  teritorija liko gausiai užteršta objektais, keliančiais grėsmę,  sprogmenimis. Kasmet rajone surandama ir neutralizuojama nemažai sprogmenų, jie dažnai kelia pavojų žmonėms. 

2018  m. balandžio 30 d.  Zarasų seniūnijos Zvaniškių kaime surastas apie 50 cm ilgio sprogmuo. Buvo įvestas  planas ,,Skydas“. Atvykę Lietuvos kariuomenės Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono sprogmenų neutralizavimo antrosios kuopos išminuotojai nustatė,  kad rastas Antrojo  pasaulinio karo laikų, 105 mm. artilerijos sviedinys, kuris kėlė pavojų, todėl sunaikintas vietoje. Vakare  planas ,,Skydas“ baigtas.  Žmonės tampa aktyvūs, pilietiški ir informuoja apie pavojų keliančius radinius. Jų ir išminuotojų dėka išvengiama  žmonių aukų. O juk šalyje yra pavyzdžių, kai karų aidas skaudžiai  atsiliepia: žūsta žmonės, jie sužalojami. Po karų praėjo daug dešimtmečių, tačiau karo palikimų būtina saugotis. Šis skaudus palikimas kelia pavojų žmonių gyvybei, sveikatai,  turtui.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite