KVIEČIAME – ZARASŲ KRAŠTO MUZIEJUS NEMIEGOS

0
14
14. 5226.51 CR548 No.12 1951 2

Tarptautinė muziejų taryba kasmet kviečia švęsti Tarptautinę muziejų dieną (gegužės 18 d.). Ta proga nuo 2005 metų rengiama tarptautinė muziejų bendruomenės akcija ,,Europos muziejų naktis“, į kurią įsitraukė ir Lietuvos muziejai.

Zarasų krašto muziejus pastaraisiais metais taip pat organizuoja renginius, skirtus lankytojams tokiu metu, kai paprastai muziejai jau būna užvėrę duris. Šiemet akcijos Lietuvoje tema – ,,Modernėjanti Lietuva“.

Ta proga gegužės 18 d., penktadienį, mūsų Muziejus rengia išskirtinę Marko Rotko (angl. Mark Rothko, tikr. Marcus Rothkowitz, 1903–1970; XX a. amerikiečių tapytojas, pokario abstrakčiojo ekspresionizmo meno srovės atstovas) reprodukcijų parodą ,,Digitalinis Rotko fenomenas” iš Marko Rotko meno centro Daugpilyje (Latvija). M. Rotko gimė Dvinske, tuometinėje Rusijos imperijoje (dabar Daugpilis). Parodos pristatymas 16 valandą.

17 valandą, vyks koncertas ,,Susitikimas su Klezmerių muzika“. Gros muzikos virtuozai iš Vilniaus Arkadijus Gotesmanas (mušamieji), Borisas Kirzneris (smuikas) ir Michailas Bolšunas (smuikas). Be to, zarasiškiai ir miesto svečiai naktinėdami iki 23.30 valandos galės dalyvauti edukacinėse veiklose, ekskursijose po Muziejų žvakių šviesoje, klausytis Zarasų meno mokyklos jaunųjų talentų muzikavimo.

Visi renginiai nemokami. Maloniai kviečiame apsilankyti.

Renginio rėmėjai: Lietuvos Respublikos Seimo narys Algimantas Dumbrava, Vaida Lazdauskienė, individualios įmonės „Regos namai“ savininkė, Arūnas Lekavičius, uždarosios akcinės bendrovės ,,Danvita“ direktorius.
Renginio partneriai: Marko Rotko meno centro Daugpilyje (Latvija), Zarasų meno mokykla

Vasilijus Trusovas, Zarasų krašto muziejaus muziejininkas (kultūrinių renginių koordinatorius)

Markas Rotko. Nr. 12. Aliejus, drobė. 1951, 145,4 x 134 cm. Kristoferio Rotko kolekcija

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite