DIENOS ŽYGIS „PER EŽERIOKUS“

0
46
zygis

Žiemą norisi ne tik braidyti per pusnis, bet ir vaikščioti ledu, išgirsti kaip jis traška, sukurdamas išskirtinius skambesius. Labai tikimės, jog gamta pasirūpins sniegu ❄️, o mes Jums užtikrinsime:
– vaizdingą maršrutą;
– gido paslaugas;
– maitinimą po žygio Asalnų stovyklavietėje.

Susitikimą pradėsime nuo žygio. Parengėme maždaug 20-25 kilometrų maršrutą gražiausiomis Aukštaitijos Nacionalinio Parko vietomis. Žygio metu kraštovaizdis priklausys ne tik nuo mūsų, bet ir nuo gamtos sąlygų (ar bus užšalę ežerai).

???š????? ????????? ?????ų ????????????ė??, iš kurios keliausime link Asalnų pušies. Ji auga rytinėje Asalnų ežero pakrantėje esančiame pusiasalyje. Vėliau aplankysime gatvinio tipo Meironų kaimą, iš kurio Lūšių ežero pakrante žygiuosime medinių skulptūrų taku, Palūšės botanikos tako link. Tikrasis žygis ,,Per ežeriokus“ prasidės būtent čia: mediniais takeliais priartėsime prie pelkės, keliausime Taramo, Dringykščio, Dringio ir Ešerinio ežerais, jų įlankomis bei pusiasaliais, kol galiausiai pasieksime Laumės akis. ? Šios vietos vaizdai pakvies prisėsti, atsikvėpti ir pasigrožėti, nes tai, mūsų manymu, – viena įspūdingiausių vietų šiame Nacionaliniame Parke. Po pertraukėlės vingiuotais keliais eisime Laumakio bei Putrinio pakrantėmis iki Medžiukalnio šaltinio. Pasiimkite gertuvės, nes čia galėsite jas prisipildyti itin gaiviu ir skaniu vandeniu, kuris neužšąla net žiemą! ?
p.s. užkandžiais žygio metu pasirūpinkite patys.

????? ????????: 20€ suaugusiems; 15€ vaikams iki 16 m.
?Ū???? ?Š???????Ė ????????????: https://docs.google.com/…/1wVoqrHBJmDnIdgXnJfNwXcwKdttC…
??? ????????, ??? ??? ???? ??????? ?????, ????? ???̌?? ????????? ???? ??̌??????̨, ?̌??? ???? ???? ????̌????, ??? ???? ??? ????? ?????????. ❄️

Ž???? ???ė????????: vidutinis. Tikrai įveikiamas, net jei nesi patyręs žygeivis.
? Žygiavimas pėsčiųjų bei miško takais, keliukais, žvyrkeliu, nedidelės atkarpos kaimeliais. Bus trumpa pasikartojanti atkarpa. Jei bus ledo – ledu. Jei bus sniego – pusnimis.

Ką turėti?
Žygiui:
– Softshell tipo kelnes atsparias vėjui/lietui
– Termo/merino vilnos apatinius drabužius
– Fleece tipo megztinį arba šiltą džemperį
– Patogias kojines (geriausia atsparias drėgmei)
– Hiking tipo batus (geriau su aukštu aulu)
– Kepurę
– Pirštines
– Kaklaskarę
– Karštą gėrimą (nebūtina)
– Pietus/užkandžius sau ir draugui.

Daugiau informacijos:
? +37069630946
+37062485481
? Renginyje bus filmuojama ir fotografuojama

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite