VIEŠOJO SEKTORIAUS DARBUOTOJAI KVIEČIAMI DALYVAUTI PRAKTINIUOSE MOKYMUOSE

0
42
fb cover 300x164

Ar kada susimąstėte, kaip kiekvienam prieinama informacija gali pakeisti Jūsų savivaldybės kasdienybę? Kaip Jūsų rengiami atsakymai gyventojams, pranešimai spaudai gali pasiekti dar daugiau visuomenės narių?

Ar kada esate girdėję apie lengvai suprantamą kalbą (angl. „easy language“)? Ar žinojote, kuo ji skiriasi nuo įprastos lietuvių kalbos? Kodėl ją vartoja viešojo sektoriaus darbuotojai Lietuvoje ir pasaulyje?
 
Ar žinojote, kad besirūpindamos gyventojų patogumu Lietuvos ir pasaulio valstybinės institucijos oficialiuose raštuose vis dažniau naudoja „Arial“ ar „Calibri“, o ne „Times New Roman“ šriftą? Kaip suderinti teksto ir fono spalvas, ką gali geras kontrastas ir lygiuotė? 
 
Maloniai kviečiame viešojo sektoriaus darbuotojus dalyvauti praktiniuose mokymuose ir pirmiesiems sužinoti apie informacijos teikimo žmonėms su negalia prieinamais bendravimo būdais taikymą, aprėptį ir įgyvendinimo rekomendacijas.
 
Kada? 2023 m. vasario 15 d., trečiadienį, 13:00 – 17:00 val. Trukmė – 4 val.  Įėjimas nuo 12:30 val.
 
Kur? Kūrybinių industrijų centro „Taurapilis“ Dramos teatro studijoje, 1 a., Aušros g. 47, Utenoje.
 
Renginys nemokamas. Vyks hibridiniu būdu (gyvai ir nuotoliu).
 
 
Kokias žinias įgysite mokymų metu? Ko išmoksite?
Interaktyviuose mokymuose lektoriai, savo srities ekspertai – Vilniaus universiteto lingvistės, Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos ir Lietuvių gestų kalbos vertimo centro specialistai, atskleis gerąsias Lietuvos ir užsienio praktikas apie tai, kaip tekstą paversti visiems prieinamu. Kiekvienas paskaitos dalyvis turės unikalią galimybę išbandyti prieinamų tekstų kūrimo, jų maketavimo ypatumus.
 
Tokiu būdu Jūsų tekstai – pranešimai spaudai, atsakymo formos gyventojams ar dokumentai – taps patogesni žmonėms su klausos, regos, intelekto sutrikimais, disleksija, senjorams, migrantams, besimokantiems lietuvių kalbos ir daugybei kitų visuomenės narių. Bene svarbiausias dalykas, kurį įgysite mokymuose – tai suvokimas, kad informacijos prieinamumo užtikrinimas – įveikiama užduotis kiekvienam, parodanti pagarbą visiems mūsų visuomenės gyventojams.
 
Informacija dalyvaujančių mokymuose gyvai patogumui: maloniai prašome į mokymus atsinešti savo išmanųjį įrenginį (patogiausia nešiojamąjį kompiuterį). Taip galėsite gauti daugiausiai žinių apie kasdienį darbą, pavyzdžiui, kaip pritaikyti „Word“ tekstus, kad jie taptų prieinami kiekvienam.
 
Iki pasimatymo įtraukios komunikacijos mokymuose!
 
Lauksime Jūsų registracijos! Darykime pokytį kartu!
 
Iki pasimatymo įtraukios komunikacijos mokymuose!
 
Informaciją pateikė Neįgaliųjų reikalų departamentas prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite