PREMJERA: IWAN WYRYPAJEW „ILIUZIJOS“ | „JUODAI BALTAS“ TEATRAS

0
44
jbt
Kovo 24 d. (penktadienį) 18 val. Zarasų rajono savivaldybės kultūros centras zarasiškius ir miesto svečius pasitinka neeiline premjera „Iliuzijos“. Tai naujausias Zarasų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos suaugusiųjų teatro grupės „Juodai baltas“ spektaklis, pastatytas pagal garsaus dramaturgo, režisieriaus, aktoriaus Iwano Wyrypajewo pjesę. Pasak režisierės Gražinos Karlaitės, I. Wyrypajewas atskleidžia šiuolaikinio pasaulio, žmogaus esmę ir vertybes. Vardan ko žmogus šiandieną turėtų gyventi šioje žemėje!? „Tai dramaturgas, kuris kelia režisieriui nemažus iššūkius. Jo kūrinius statyti nėra labai paprasta ir lengva”, – dalijosi mintinis režisierė.

„Iliuzijos“ – tai pjesė apie dviejų šeimų, išeinančių į aukštesnę dimensiją, išpažintys. Šio spektaklio metu išgirsite tūkstantį kartų meilę. Spektaklis prasideda ir baigiasi mirtimi, tačiau išeinantys žmonės surezga tokias intrigų pinkles, kurios iki pjesės pabaigos kelia būties, žmogiškumo, ištikimybės, meilės klausimus. Zarasų viešosios bibliotekos suaugusiųjų teatro grupės „Juodai baltas“ aktoriai neturės konkretaus vaidmens, jie pasakos per savo asmeninių pajautimų prizmę, apie dviejų pagyvenusių porų jausmus ir patirtis.
„Iliuzijos“ žiūrovus turėtų ne tik intriguoti, bet ir paskatinti nuoširdžiai susimąstyti apie meilę! Apie jos formas ir apraiškas, esamas ir nesamas iliuzijas. Pjesės tema, kaip ir pats spektaklio formatas, paneigia įprastus stereotipus, koks turi būti teatras, kokia turi būti meilė ir koks turi būti gyvenimas. Tai savotiška šoko terapija. Spektaklyje galės kiekvienas atpažinti save ir tai paskatins užduoti sau daugybę klausimų.
 
Spektaklio režisierė:
• Gražina Karlaitė
Vaidina:
• Vytautas Eidėjus
• Svetlana Veikšrienė
• Loreta Leonovienė
• Roma Pieviškytė-Novičenko
• Nijolė Ragauskienė
• Lukas Sagadinas
• Arvydas Steponavičius
Pjesę iš rusų kalbos vertė Zarasų viešosios bibliotekos suaugusiųjų teatro grupės „Juodai – balta“ aktorė Svetlana Veikšrienė.
 
Bilietus galite įsigyti Zarasų kultūros centre.
Bilieto kaina 6€.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite