KVIEČIAME Į SUSITIKIMĄ SU RAŠYTOJA ALDONA RUSECKAITE

0
46
EMIMI

Kovo 22 d. (trečiadienį) 17 val. Zarasų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos renginių salėje vyks rašytojos Aldonos Ruseckaitės naujausios knygos „EMMI: Vinco Mykolaičio-Putino gyvenimo moterys” pristatymas. Renginio metu dalyvaus pati rašytoja Aldona Ruseckaitė, poetas, kunigas Justas Jasėnas, renginį moderuos Gitana Kavaliauskaitė, muzikuos Zarasų „Ąžuolo” gimnazijos mokiniai.

Aldona Ruseckaitė – žinoma lietuvių poetė, prozininkė, muziejininkė. Jos kūrybinis bagažas labai didelis – parašyta arti dvidešimties įvairaus žanro knygų, parengta, sudaryta daugybė literatūrologinio, kultūrinio šviečiamojo pobūdžio leidinių, straipsnių. ž savo veiklą kūrėja apdovanota daugybe premijų, padėkos raštais ir medaliais, tarp kurių – Didžiojo Lietuvos Kunigaikščio Gedimino ordino medalis už nuopelnus lietuviškajai knygai, ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Riterio kryžius. 2016 m. A. Ruseckaitei įteikta Lietuvos Respublikos Vyriausybės kultūros ir meno premija. Jos vardas neatsiejamas ir nuo biografinio romano žanro: A. Ruseckaitė yra knygų apie Maironį, Žemaitę, Salomėją Nėrį, Vytautą Mačernį autorė.

Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla išleido penktąjį A. Ruseckaitės biografinį romaną intriguojančiu pavadinimu „EMMI“, kuriame į literatūros klasiko Vinco Mykolaičio-Putino gyvenimą – nuo kūdikystės iki paskutinio atodūsio – žvelgiama per santykį su keturiomis jam svarbiomis moterimis.

Knygoje atveriamas jautrus rašytojo santykis su motina Magdalena, skaudžiai išgyvenusia sūnaus santuoką. Čia atskleidžiamas ypatingas Vinco ir jo sesers Magdalenos – taip pat poetės – ryšys: Vincas jaunėlę leido į mokslus, su ja dalijosi kūrybiniais sumanymais, buitimi, ilgėjosi jos, pasitraukusios į tolimąją Australiją. Komplikuoti santykiai poetą siejo su studente Emilija, po devynerių bendravimo metų tapusia jo žmona, ir į sudėtingus trisdešimt dvejus Mykolaičių santuokos metus įsiterpusia kita profesoriaus studente – Irena, kuri įkvėpė brandų poetą gražiausiems poezijos posmams ir teikė stiprybės sunkiausiomis valandomis.

Šios knygos pavadinimas sudarytas iš keturių pirmųjų Vinco Mykolaičio-Putino gyvenimo moterų vardų raidžių – motinos Magdalenos, sesers Magdalenos, žmonos Emilijos ir mūzos Irenos.

Maloniai kviečiame dayvauti!

Zarasų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos informacija

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite