SU RAŠYTOJU VIRGIU ŠIDLAUSKU APIE VASARĄ IR KNYGAS

0
34
348373475 1710901746012000 5056367967474649667 n

Gegužės 23-iosios rytą Zarasų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos renginių salėje skambėjo vaikų balsai, muzika, istorijos.

Zarasų „Santarvės“ pradinės mokyklos II b, III a ir III b klasių moksleiviai ir jų mokytojos susitiko su skaitymo skatinimo iššūkio „Vasara su knyga“ projekto „Metai su knyga“ vaikų skaitymo edukatoriumi Virgiu Šidlausku. Vaikų rašytojas, literatūrinio žurnalo vaikams „Laimiukas“ vyriausiasis redaktorius, populiarių knygų „Ulfas ir stebuklinga barzda“, „Ugnikalniukas ieško draugo“, „Goris“ ir kitų įtraukių istorijų autorius parengė edukaciją apie draugystę „Nėra nieko, ko negalėtų įveikti draugystė“.

Edukatoriaus Virgio Šidlausko pakviesti mokiniai bumbsėjo, zyzė ir šnypštė, trepsėjo kojomis entuziastingai dainuodami apie knygų personažus. Diskutuodami apie istorijas išsiaiškino, kad istorijos nesukursi be veikėjų, veiksmo vietos ir situacijos iš kurios reikėtų „išlipti“. Padėjo autoriui piešti literatūros personažą, ežero povandeninį gyventoją Gorį supantį pasaulį, išvardindami vandens gyvūnus. Susipažino su kitu literatūros personažu Ulfu.

Po dainų ir istorijų kūrimo mokiniai rašytoją ir muzikantą „apibėrė“ gausybe klausimų. Jiems rūpėjo sužinoti kokia pirmoji autoriaus parašyta knyga, per kiek laiko ją parašė. Kada pradėjo kurti muziką, ar dabar rašo naują knygą, ar norėjo tapti dailininku. Autorius dosniai visus apdalijęs atsakymais išdavė paslaptį, kad jo vaikystės svajonė buvo tapti dailininku. Juo netapo, tačiau susitikimuose su vaikais ne tik kuria istorijas, groja ir dainuoja, bet ir piešia. Savo pirmąją knygą apie Ulfą parašė per penkis mėnesius, o skaitytojai greitai sulauks naujos knygos.

Mokiniai atsisveikindami rašytojui padovanojo pluoštą spalvotų lapelių su savo mintimis apie knygas ir skaitymą.

Kviečiame mokinius dalyvauti vasaros skaitymo skatinimo iššūkyje „Vasara su knyga“, surasti ir perskaityti daug įdomių istorijų.

Zina Černovienė,

Zarasų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos vyresnioji bibliotekininkė

Nuotraukos I. Dumbravienės

IMG 3161

IMG 3164

IMG 3167

IMG 3175

IMG 3194

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite