ZARASŲ KRAŠTAS PAKVIETĖ SENJORUS Į NEMOKAMAS BENDRYSTĖS ATOSTOGAS

0
51
3

Tradiciškai socialinės paslaugos Lietuvoje ir Latvijoje teikiamos žmonėms, susiduriantiems su rimtais sunkumais. Naujoji socialinė politika teigia, kad laiku pritaikius tam tikras priemones socialiai jautrioms grupėms, daugelio skaudžių pasekmių gali būti išvengta.

Ypatingas dėmesys turėtų būti skirtas senjorams, kurių poreikiai buvo ignoruojami dešimtmečius. Reformuojant ilgalaikes socialines paslaugas teikiančias institucijas, tokias kaip vaikų namai, labai svarbu išsaugoti socialinių darbuotojų sukauptas žinias ir jas sėkmingai pritaikyti įgyvendinant naujos socialinės politikos priemones.

Įgyvendinant projektą „Socialiai pažeidžiamų visuomenės grupių įtraukimas kuriant socialinių paslaugų tinklą Zarasų ir Daugpilio pasienio regione“, kurio tikslas sukurti socialinių paslaugų pasiekiamumą ir efektyvumą Zarasų–Daugpilio pasienio regione, dalis buvusių Antazavės vaikų globos namų pastato renovuota ir pritaikyta naujam tikslui – socialinių stovyklų organizavimui ir pažeidžiamų socialinių grupių narių laikino gyvenimo namams.

Gegužės–birželio mėnesiais Antazavės „Kartų namai“ pakvietė senjorus iš Zarasų krašto ir Daugpilio į 3 nemokamas bendrystės atostogas „Jauni būkim“. Pirmosios atostogos vyko gegužės 23–29 d. Jų metu senjorai turėjo galimybę mėgautis kineziterapeutės vedamomis sveikatinimo mankštomis, keramikos, tapybos edukacijomis, ekskursijomis, gongų garsais, vakaronėmis, šokiais ir kitomis veiklomis. Atostogų pabaigoje senjorai „Pasaulio kavinės“ metodu kūrė savo svajonių stovyklą, diskutavo apie patirtis džiaugėsi išskirtine galimybe sudalyvauti tokiose veiklose.

Albina Chmieliauskienė aktyvi senjorė iš Zarasų džiaugiasi, kad gavo įvairių žinių, nepamirštamų patirčių, visi buvo labai malonūs, o įspūdžius prisimins dar ilgai ir pridūrė, kad labai džiaugiasi jog senjorai yra nepamiršti ir palepinti.

Kitos bendrystės atostogos numatomos 2023 m. birželio 6–12 d. ir birželio 15–21 d.

Bandomosios integruotos socialinės stovyklos organizuojamos įgyvendinant INTERREG V-A Latvijos-Lietuvos bendradarbiavimo per sieną programos projektą Nr. LLI-550 ,,Socialiai pažeidžiamų visuomenės grupių įtraukimas kuriant socialinių paslaugų tinklą Zarasų ir Daugpilio pasienio regione“/Valued people.

Organizatorius: Zarasų rajono Antazavės socialinių paslaugų centras ,,Kartų namai”.

interreg

1

2

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite