GYDYTOJAI UŽ KYŠIUS SUSILAUKĖ BAUSMĖS

0
16
kysis

Marijampolės apylinkės teismo Vilkaviškio rūmuose išnagrinėta baudžiamoji byla, kurioje du VšĮ „Vilkaviškio ligoninė“ gydytojai kaltinti kyšio ėmimu.

Šis ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas gavus duomenis, jog už Vilkaviškio ligoninės atliekamas chirurgines operacijas pacientai ar jų artimieji buvo priversti mokėti pinigus, nors tokio pobūdžio medicininės paslaugos pacientams yra nemokamos. Minėtoje ligoninėje dirbęs gydytojas otolaringologas R. Š. pripažintas kaltu dėl 19-kos nusikalstamų veikų padarymo, o gydytoja anesteziologė V. Z. dėl 10-ties nusikalstamų veikų padarymo. Abu kaltinamieji teisiamojo posėdžio metu prašė atleisti juos nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą. Valstybinį kaltinimą teisme palaikęs Marijampolės apylinkės prokuratūros prokuroras Giedrius Šalaševičius su šiais prašymais nesutiko argumentuodamas, kad gydytojai nusikalstamas veikas darė pakartotinai, ilgą laiką.

Teismas, įvertinęs byloje nustatytas faktines aplinkybes gydytoją V. Z. pripažino kalta ir skyrė 2 tūkst. 300 eurų baudą, kurią moteris turės sumokėti per keturis mėnesius nuo nuosprendžio įsiteisėjimo dienos. Taip pat iš nuteistosios nuspręsta konfiskuoti nusikalstamu būdu gautus pinigus – 275 eurų. Teismas už nusikalstamas veikas V. Z atėmė teisę vienerius metus dirbti gydytoja anesteziologe reanimacijoje.

Kaltu pripažintam R. Š. teismas skyrė beveik 4 tūkst. 520 eurų baudą, kurią vyras turės sumokėti per šešis mėnesius. Taip pat nuspręsta iš jo konfiskuoti nusikalstamu būdu gautus beveik 1 tūkst. 513 eurų. R. Š. atimta teisė dvejus metus dirbti gydytoju otolaringologu.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai. Tyrimą kontroliavo ir jam vadovavo prokuroras G. Šalaševičius.

Nuosprendis gali būti skundžiamas apeliacine tvarka Kauno apygardos teismui

Parengta pagal Lietuvos Respublikos Generalinės prokuratūros interneto svetainės medžiagą

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite