VISAGINUI – REKOMENDACIJOS DĖL SKAIDRUMO VIEŠUOSIUOSE PIRKIMUOSE UŽTIKRINIMO

0
18
stt

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Panevėžio valdybos korupcijos prevencijos pareigūnai atliko korupcijos rizikos analizę Visagino savivaldybės administracijos, UAB „Visagino būstas“, Visagino kultūros centro, Visagino sporto centro skyrimo į darbą (valstybės tarnybą), vidaus kontrolės užtikrinimo ir viešųjų pirkimų srityse.

„Viešuosiuose pirkimuose, siekiant skaidraus pirkimų organizavimo ir vykdymo, svarbus konkurencijos užtikrinimas. Sumažindama pirkimuose galinčių konkuruoti ūkio subjektų skaičių, perkančioji organizacija neturi galimybės rinktis iš daugiau stiprių konkurentų ir gauti geresnį kainos pasiūlymą“, – sako STT Panevėžio valdybos viršininkas Žydrūnas Krampalcas.

Analizuodami 2016–2017 metais organizuotus viešuosius pirkimus Visagine, STT pareigūnai pastebėjo galimų korupcijos rizikų, konkurencijos ribojimo atvejų. Pvz., vykdant 1,5 mln. eurų vertės darbų pirkimą buvo nepagrįstai atmesti 3 tiekėjų pasiūlymai; 32 000 eurų vertės pirkimų metu nebuvo palyginti ir įvertinti bent 3 konkuruojančių tiekėjų pasiūlymai; 25 000 eurų vertės prekės ir paslaugos įsigytos iš vienintelio tiekėjo; daugiau nei 10 000 eurų vertės prekės ir paslaugos įsigytos realiai apklausus tik vieną tiekėją. Siekiant, kad pirkimų metu būtų užtikrinama kuo didesnė tiekėjų konkurencija, Visagino savivaldybei ir jos įstaigoms buvo pasiūlyta korupcijos riziką mažinančių priemonių.

Pagal Lietuvos Respublikos Vyriausybės nutarimą „Dėl korupcijos rizikos analizės atlikimo tvarkos patvirtinimo“, savivaldybė ir jos įstaigos per 3 mėnesius Specialiųjų tyrimų tarnybai turės pateikti informaciją apie visų nurodytų rekomendacijų įgyvendinimą.

Parengta pagal Specialiųjų tyrimų tarnybos interneto svetainės medžiagą

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite