RAJONO SAVIVALDYBĖS MERO PADĖKA TARPTAUTINIŲ KONKURSŲ NUGALĖTOJAMS

0
20
mid news zrs 130 DSC 9674 Large

2017-2018 mokslo metais rajono mokiniai garbingai atstovavo rajonui įvairių institucijų ar įstaigų organizuotose respublikinėse, nacionalinėse ar tarptautinėse mokomųjų dalykų olimpiadose bei konkursuose. Respublikinių ar tarptautinių olimpiadų ir konkursų laimėtojais tapo 105 rajono vaikai, kurie į mokyklas parsivežė 127 aukščiausio lygio apdovanojimus, iš jų tarptautiniuose konkursuose mokiniai užėmė 14 pirmųjų vietų, 23 – antrąsias ir 7 trečiąsias vietas.

Gegužės 30 dieną rajono Savivaldybės meras pakvietė tarptautinių konkursų 1 -osios vietos laimėtojus, jų tėvus bei mokinius rengusius mokytojus į susitikimą, pasidžiaugė vaikų laimėjimais, padėkojo tėvams už gerą vaikų auklėjimą ir nuteikimą darbui bei mokytojams už puikų mokinių parengimą įvairiems konkursams.

Labai džiugina tai, kad po kelerių metų pertraukos Zarasų „Ąžuolo“ gimnazijos mokinė atstovavo Lietuvai kartu su dar 2 šalies moksleiviais tarptautinėje filosofijos olimpiadoje Juodkalnijoje. Prieš keletą metų Dusetų Kazimiero Būgos gimnazijos mokinys Lietuvai atstovavo tarptautinėje geografijos olimpiadoje Japonijoje, Zarasų „Ąžuolo“ gimnazijos moksleivė – tarptautinėje muzikos olimpiadoje Latvijoje.

Meras Nikolajus Gusevas, dėkodamas už puikius rezultatus, įteikė mero padėkos raštus mokiniams. Zarasų „Ąžuolo“ gimnazijos moksleivė Gabija Jegorova, neseniai grįžusi iš tarptautinės filosofijos olimpiados Juodkalnijoje, pasidalino savo mintimis apie praėjusią olimpiadą: „Atstovauti Lietuvai tarptautinėje filosofijos olimpiadoje buvo nenusakoma garbė. Susirinkę atstovai iš penkiasdešimties pasaulio valstybių tikrai taps savo šalių ambasadoriais, daugelis jų planuoja studijas geriausiuose pasaulio universitetuose. Bene geriausias patarimas, kurį išgirdau būdama Juodkalnijoje, tai – klausti ir ieškoti atsakymo viskam yra svarbiausias kiekvieno žmogaus tikslas, tai formuoja autentišką ir niekieno neprimestą nuomonę, kuri ves pirmyn.“

Po apdovanojimų mokinių, tėvų ir mokytojų susitikimas toliau tesėsi neoficialioje aplinkoje prie arbatos puodelio, kur kalbėta apie mokinių pasiekimus, prasiplėtusią jų pasaulėžiūrą, perspektyvas, ateities planus, svajones.

Gegužės 30-ąją įvykęs susitikimas – tai graži artėjančios Tarptautinės vaikų ginimo dienos šventės preliudija. Birželio 1-ąją miestas kaip kasmet šurmuliuos nuo vaikų klegesio, šokių, dainų, sporto renginių. Šventės metu bus apdovanoti respublikinių ir tarptautinių olimpiadų ir konkursų nugalėtojai bei jų mokytojai.

Švietimo ir kultūros skyriaus informacija

mid news zrs 23 DSC 9691 Large

mid news zrs 235 DSC 9757 Large

mid news zrs 238 DSC 9708 Large

mid news zrs 354 DSC 9747 Large

mid news zrs 360 DSC 9804 Large

mid news zrs 404 DSC 9743 Large

mid news zrs 524 DSC 9800 Large

mid news zrs 690 DSC 9711 Large

mid news zrs 738 DSC 9641 Large

mid news zrs 758 DSC 9684 Large

mid news zrs 795 DSC 9738 Large

mid news zrs 835 DSC 9731 Large

mid news zrs 859 DSC 9702 Large

mid news zrs 892 DSC 9723 Large

mid news zrs 902 DSC 9794 Large

mid news zrs 940 DSC 9716 Large

mid news zrs 958 DSC 9751 Large

mid news zrs 959 DSC 9766 Large

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite