INFORMACIJA APIE ELEKTROMAGNETINĖS SPINDULIUOTĖS MATAVIMŲ REZULTATUS

0
37
nvsc

Kad būtų užtikrinta kuo didesnė visuomenės sveikatos sauga, vykdoma valstybinė radiotechninių objektų veiklos visuomenės sveikatos saugos kontrolė. Nacionalinio visuomenės sveikatos centro prie Sveikatos apsaugos ministerijos Utenos departamento Zarasų skyrius kartu su Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos Fizikinių veiksnių tyrimų skyriaus darbuotoju, pagal suderintus Elektromagnetinės spinduliuotės stebėsenos planus, atliko elektromagnetinės spinduliuotės matavimus UAB „Tele2“ radiotechninio objekto, esančio Zarasų sen., Šunelės k. bei AB „Telia Lietuva“ radiotechninių objektų, esančių Imbrado sen., Kiviškių k. ir Turmanto sen., Smalvų k., aplinkoje.

Elektromagnetinės spinduliuotės stebėsenos planas – dokumentas, pagal kurį vykdoma sisteminga aplinkos elektromagnetinės spinduliuotės kitimo stebėsena.

Elektromagnetinė spinduliuotė – spinduliuotė, kai energija iš šaltinio elektromagnetinėmis bangomis sklinda į erdvę.

Elektromagnetinio lauko intensyvumo parametrų leidžiamosios vertės – elektromagnetinio lauko intensyvumo parametrų vertės, kurių neviršijanti elektromagnetinė spinduliuotė veikdama neribotą laiką žmonėms nesukelia sveikatos sutrikimų ar ligų.

Matavimai atlikti 22-se stebėsenos taškuose. Atlikta 66 matavimai (1,1 m; 1,5 m ir 1,7 m aukštyje virš žemės paviršiaus).
Elektromagnetinio lauko energijos srauto tankis radiotechninių objektų aplinkoje matavimų metu nustatytas < 0,1 µW/cm2.
Gauti matavimų rezultatai neviršija elektromagnetinio lauko energijos srauto tankio leidžiamosios vertės, t.y. 1 W/m2, reglamentuotos Lietuvos Respublikos teisės aktuose.

Ona Kvedarauskienė,
Nacionalinio visuomenės sveikatos centro
prie Sveikatos apsaugos ministerijos
Utenos departamento
Zarasų skyriaus vyresnioji specialistė
tel. (8 385) 52 062
el. p. ona.kvedarauskiene@nvsc.lt

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite