KELIAUJANTI STOVYKLA „VORATINKLIS“ PRADEDA ŽYGĮ PO RYTŲ LIETUVĄ

0
29
stovykla

Keliaujanti stovykla „Voratinklis“ birželį ir liepą Rytų Lietuvoje lankys atostogaujančius moksleivius. Tai jau trečiasis keliaujančio „Voratinklio“ vasaros turas, kurį organizuoja Lietuvos vaikų ir jaunimo centras kartu su Švietimo ir mokslo ministerija.

Neformaliojo ugdymo specialistus bei meno žmones vienijanti „Voratinklio“ vadovų komanda, su pilnu autobusiuku žaidimų, kitų reikalingų priemonių, birželio 11 d. – liepos 25 d. lankysis Visagine, Eišiškėse, Zarasuose, Butrimonyse, Šalčininkuose, Kalesnikuose, Nemenčinėje, Adutiškuje, Pabradėje, Švenčionyse ir Švenčionėliuose. Kiekvienoje vietovėje stovykla apsistos 2–3 dienoms. Pirmosios „Voratinklio“ stotelės – Visagino kūrybos namai ir Eišiškių gimnazija, šalia kurių stovykla įsikurs birželio 11 dieną.

„Norime mažuose miesteliuose ir kaimuose gyvenantiems vaikams, likusiems namuose, paįvairinti atostogas ir parodyti, jog smagiai ir turiningai vasarai reikia visai nedaug – nuoširdaus dėmesio, paprastų priemonių ir šiek tiek fantazijos, kaip jas kūrybingai panaudoti. Stovyklos programoje esame nusimatę daugybę smagių kūrybinių ir judriųjų užduočių, skatinančių bendrystę ir draugiškumą, buriančių komandą, ugdančių kūrybišką požiūrį“, – pasakoja „Voratinklio“ koordinatorius Mantas Jusis.

Nors pati programa ir jos trukmė bus derinama prie susirinkusių vaikų norų bei lūkesčių, Lietuvos vaikų ir jaunimo centro projektų vadovas Mantas Jusis išskiria keletą pramogų, kurios laukia būsimųjų „Voratinklio“ stovyklautojų. Tai aktyvūs pažinimo užsiėmimai, skatinantys pažinti save ir savo kraštą – su juo susijusias legendas, istorinius įvykius bei asmenybes; kūrybiniai talentų (at)skleidimo vakarai įpinant šokį, dainavimą, vaidybą; judrieji komandiniai iššūkiai, tokie, kaip įdomusis tinklinis, „didžiosios NSO varžybos“, „Vikingų kūbai“ bei gausybė stalo žaidimų.

„Voratinklio” maršrutas:

BIRŽELIS
11–12 d. Visagino kūrybos namai (I pamaina)
11–13 d. Eišiškių gimnazija (Šalčininkų r.)
13–15 d. Zarasų Pauliaus Širvio progimnazija
18–19 d. Butrimonių Anos Krepštul gimnazija (Šalčininkų r.)
21–22 d. Šalčininkų „Santarvės“ gimnazija
25–27 d. Kalesninkų Liudviko Narbuto gimnazija (Šalčininkų r.)
28–29 d. Vilniaus r. Nemenčinės Gedimino gimnazija
LIEPA
9–11 d. Visagino kūrybos namai (II pamaina)
12–13 d Adutiškio pagrindinė mokykla (Švenčionių r.)
16–18 d. Švenčionėlių progimnazija
19–20 d. Švenčionių progimnazija
23–25 d. Pabradės menų mokykla

Daugiau informacijos:
Mantas Jusis, LVJC projektų vadovas
Tel . (8 5) 272 5331; 8 612 61313.
El. p. mantas.jusis@lvjc.lt
www.lvjc.lt/voratinklis/

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite