AKTYVIŲ PRAMOGŲ MĖGĖJAMS ZARASUOSE – NAUJAS VANDENS BATUTŲ PARKAS

0
86
Water Inn 1

Dar gana naujos pramogos Lietuvoje – pripučiamų vandens batutų – populiarumas auga kaip ant mielių. Šią tendenciją jau praėjusiais metais pastebėjo pirmieji tokį pramogų parką Lietuvoje atidarę „Wake Inn Vilnius“ įkūrėjai. Todėl nieko nelaukdami šiemet jie vasarą pradėjo atidarydami dar šešis „Water Inn“ vandens batutų parkus visoje Lietuvoje.

„Water Inn“ parkų tinklo įkūrėjai – trys vandens sporto entuziastai. Važinėdami po pasaulį jie pamatė šią pramogą, susižavėjo ir pernai nusprendė pirmieji tokį parką atidaryti Vilniaus rajone, prie „Vilnius Grand Resort“ viešbučio. Ir jis sulaukė didžiulės sėkmės.

„Patys labai žavimės vandens pramogomis. Vieni pirmųjų prieš 4 metus įkūrėme vandenlenčių parką, o dabar norime, kad kuo daugiau žmonių išbandytų ir šią atrakciją. Džiaugiamės, kad šiemet iš viso jau galime pakviesti net į septynis pripučiamų batutų parkus visoje Lietuvoje. Batutų parkus šią vasarą, o gal net ir rudenį, galės išbandyti ne tik vilniečiai ir kauniečiai, bet taip pat ir aktyvių pramogų mėgėjai Trakuose, Druskininkuose, Zarasuose ir Dauguose“, – sako vienas iš įkūrėjų Algirdas Danius.

Pernai per pirmąjį sezoną, kuris prasidėjo antroje liepos pusėje, pirmajame vandens batutų parke netoli Vilniaus apsilankė apie 10 tūkst. žmonių. Šį sezoną tinklo vadovai septyniuose parkuose tikisi priimti virš 150 tūkst. lankytojų. Investicijos į visą tinklą siekia beveik 0,5 mln. eurų.

Anksčiau per televiziją rodytą japonišką šou „Takeši pilis“ ir šiuo metu populiarų JAV šou „Wipe out“ primenanti pramoga, pasak vieno iš „Water Inn“ įkūrėjų, gerų emocijų suteikia visiems lankytojams, nepriklausomai nuo jų amžiaus ar fizinio pasirengimo.

„Šios pramogos populiarumą visų pirma lemia tai, kad batutai yra smagi ir azartiška pramoga, bet tuo pačiu ir labai universali. Pramogauti batutų parke gali visi šeimos nariai. Taip pat ši pramoga idealiai tinka mūsų šaliai, nes pramogauti galima bet kokiu oru. Varžymasis batutų parke per lietų gali būti dar smagesnis iššūkis nei šviečiant saulei“, – pasakoja A. Danius.

„Water Inn“ batutų parkų plotas siekia nuo 1000 iki 2750 kv. metrų. Parkuose yra įrengta nuo 27 iki 59 skirtingų kliūčių: buomai, lynai šuoliams į vandenį, batutai, čiuožyklos, plaukiojančios salos ir kt. Visi parkai yra sumodeliuoti taip, kad viena dalis trasos būtų sudėtingesnė, o kita lengvesnė, labiau skirta vaikams.

Apsilankymas „Water Inn“ parkuose vidutiniškai kainuoja apie 10 eurų už sesiją. Viena pramogos sesija trunka 50 minučių. Vienu metu parke gali pramogauti nuo 50 iki 100 lankytojų. Kiekvienam lankytojui yra privaloma dėvėti gelbėjimosi liemenę, o esant vėsesniam orui suteikiami hidrokostiumai.

Apie tolimesnę plėtrą kol kas A. Danius kalba atsargiai, tačiau šios minties neatsisako. „Batutų parkų skaičius šiandien Lietuvoje jau yra optimalus, bet yra tikimybė, kad dar vienas ar du parkai kitais metais atsidarys“, – sako jis.

„Water Inn“ šiandien yra didžiausias pripučiamų vandens batutų parkų tinklas šalyje. Batutų parkai veikia Vilniuje (prie „Vilnius Grand Resort“ ir Pilaitėje, Salotės ež.), Kaune (Lampėdžio ež.), Trakuose (Akmenos ež.), Druskininkuose (Alkos tvenkinyje), Zarasuose (Zaraso ež.) ir Dauguose (Daugų ež.).

rankšluosčiai

Water Inn 2

Water Inn 3

Water Inn 4

Water Inn 5

Water Inn 6

 

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite