GRĮŽČIAU Į ZARASUS, JEIGU…

0
24
kurk zarasams

Faktas, kad daugiau nei dešimtmetį Zarasuose mažėja gyventojų, analogiški procesai neaplenkė ir kitų savivaldybių. Alytus, Tauragė, Panevėžys, Utena – tai pirmosios savivaldybės, pradėjusios domėtis ir imtis veiksmų integruojant išvykusius lietuvius į savo gimtojo miestelio, miesto gyvenimą, suteikiant galimybę prisidėti kuriant gimtojo krašto ekonominę gerovę, viešinant regiono potencialą.

Viena iš šių savivaldybių jau įgyvendinamų idėjų – sukurtos duomenų bazės su išvykusių kraštiečių kontaktais, kuriant užsienyje gyvenančių kraštiečių bendruomenę, su kuriais nuolat palaikomas ryšys. Tuo taip pat siekiama suburti išvykusių kraštiečių sąrašą, kuriuos domintų grįžimas į gimtąjį kraštą bei darbo galimybės pvz. įsikūrus naujam investuotojui.

„Kurk Zarasams“ bendraminčių grupės nariai – zarasiškiai, po mokyklos palikę gimtąjį miestą, ir, nors nuolat negyvenantys Zarasuose, tačiau į juos nuolat grįžtantys ir norintys kurti Zarasų labui.

„Kurk Zarasams“ bendraminčiai kviečia prisijungti prie pokyčių Zarasuose ir diskutuoti, užduoti konkrečius klausimus bei viešinti problemas, kurios aktualios ne vien jums asmeniškai, bet pačiai zarasiškių bendruomenei.

Pasikeitimai vyksta pamažu. Pokyčiai vyksta tada, kai aptariame konkretų klausimą, surandame jam geriausią sprendimą ir jį įgyvendiname. „Kartu su kiekviena svajone tau suteikiama vidinė galia ją įgyvendinti“ – sakė R. Bachas. Jis teisus, nes kiekvienas iš mūsų turi svajonių, idėjų, kuriomis tiki ir nori, kad jos virstų realybe. „Kurk Zarasams“ bendraminčiai tiki kad Zarasai ne tik gali, bet ir turi būti miestu, kuriame visiems gera gyventi, kurti ir dirbti.

Šiuo metu „Kurk Zarasams“ bendraminčiai pradeda naują iniciatyvą – kuria išvykusių zarasiškių duomenų bazę. Paklausite, kam reikia išvykusių zarasiškių duomenų bazės? Ši bazė – tai pradžia ryšiui su zarasiškiais, kurie mielai čia grįžtų (gyventi arba bent poilsiauti), tačiau laukia tinkamo laiko ir sąlygų. Gyventi į Zarasus kraštiečiai negrįžta ne vien dėl darbo vietos ir atlyginimo, bet ir gyvenimo sąlygų, socialinių ryšių ir pan. Atsižvelgiant į tai, mūsų vertinimu, būtina turėti žinių apie išvykusius kraštiečius ir juos reguliariai informuoti apie naujoves jų gimtoje savivaldybėje. Galbūt, pastebėję jų vertinimu tinkama linkme krypstančius pokyčius, zarasiškiai priimtų ilgai atidėliotą sprendimą – grįžti.

Kviečiame užpildyti išvykusio zarasiškio anketą:
www.manoapklausa.lt/apklausa/1014683465/

„Kurk Zarasams“ bendraminčiai

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite