ŽMOGAUS SAUGOS DIENA ZARASŲ „ĄŽUOLO“ GIMNAZIJOJE

0
69
RBF 8374a

Gimnazijoje civilinės saugos mokymas pagal civilinės saugos planą vyksta ištisus metus. Apie gimnazijoje prognozuojamas ekstremalias situacijas (ES) ir jų perspėjimo signalus, ekstremalių situacijų valdymo grupės (ESVG) bei civilinės saugos pajėgų funkcijas kasdieninėje veikloje ir ekstremalių situacijų atvejais mokiniams, mokytojams bei kitiems darbuotojams skaitomos paskaitos,vedami instruktažai, leidžiami informaciniai stendai.Visi mokiniai, mokytojai bei darbuotojai supažindinami su evakuacijos planu.

Vykdydami gimnazijos civilinės saugos (CS) metinį planą, birželio 12 d. gimnazijos direktoriaus įsakymu, buvo pravesta žmogaus saugos diena gimnazijoje. Jos renginiuose dalyvavo Zarasų „Ąžuolo” gimnazijos I – III gimnazijos klasių gimnazistai. Tik šį kartą šios dienos renginiai pirmą kartą buvo pravesti Utenos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Zarasų gelbėjimo tarnybos patalpose, kurias mums suteikė šių patalpų šeimininkai.

Žmogaus saugos dienoje dalyvavo ir svečiai – tai Lietuvos kariuomenės krašto apsaugos Vyčio apygardos 5 – osios rinktinės 508 lengvosios pėstininkų kuopos intendantas vyr. seržantas Remigijus Jovaiša, kuris gimnazistamas papasakojo apie krašto gynybą, jos svarbą, Pademonstravo mokomuosius filmukus, kaip vykdomos pratybos , pakvietė sulaukus 18 metų tapti profesionaliu tėvynės gynėju.

Dienoje dalyvavo ir Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Zarasų rajono policijos komisariato veiklos skyriaus vyriausioji tyrėja Rosita Gurskaja, kuri moksleivius supažindino su Lietuvos Respublikos civilinės saugos įstatyme numatytomis gyventojų teisėmis ir pareigomis ekstremalių situacijų metu. Papasokojo apie policijos funkcijas ekstremalių situacijų metu. Rodė mokamąjį video kaip reikėtų elgtis įvairių ekstremalių situacijų (ES) atvejais – įvykus sprogimui, kaip saugiai elgtis minioje, kaip elgtis būnant įkaitu ir t.t. Pabaigoje pakvietė visus norinčius pasirinkti policininko profesiją ir palinkėjo saugiai praleisti vasaros atostogas.

Pabaigoje savo mintimis ir pastebėjimais pasidalijo Utenos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Zarasų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyresnysis inspektorius Audrius Bolisas ir inspektorius Arūnas Daunaravičius. Jie supažindino mokinius su gaisrų kilme, pademonstravo mokomuosius filmukus kaip greitai gali plisti gaisras, ir kaip su jais kovoti. Pademonstravo Zarasų rajone įvykusių gaisrų nuotraukas. Apibūdino dėl ko įvyko šie gaisrai, nurodė priežąstis. Priminė mokiniams ir mokytojams , kad nuo gegužės 1 – osios visose gyvenamose patalpose privalu turėti dūmų detektorius. Priminė jų naudojimo taisykles. Po teorinės dalies inspektoriai pakvietė į vidinį kiemelį, kur Utenos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Zarasų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ugnegesiai gelbėtojai pademonstravo naujausią techniką, leido gimnazistams su ją susipažinti, pajusti ugnegesio gelbėtojo profesijos subtilybes ir sunkumus. Jie irgi pakvietė rinktis ugnegesio gelbėtojo profesiją.

Na ir pabaigoje visų gimnazistų vardu noriu padėkoti visiems dalyvavusiems žmogaus saugos dienoje svečiams, ir mus priėmusiems ir suteikusiam patalpas, Utenos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Zarasų gelbėjimo tarnybos viršininkui Eugenijui Andrėjevui, o taip pat Zarasų rajono civilinės saugos vyriausiam specialistui Petrui Ivanovui padėjusiam surengti žmogaus saugos dieną. Nuoširdžiausiai ačiū.

Algirdas Buičenka
„Ąžuolo“ gimnazijos ESVG koordinatorius,
atsakingas už civilinę saugą
Nuotraukose: renginio akimirkos

Rimanto Bikulčiaus nuotraukos

RBF 8378a

RBF 8396a

RBF 8412a

RBF 8429a

RBF 8451a

RBF 8495a

RBF 8513a

RBF 8529a

RBF 8556a

RBF 8568a

 

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite