SUKČIAVIMAS

0
25
policija

Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Zarasų rajono policijos komisariatas informuoja, kad 2018 metais Zarasų rajone daugėja sukčiavimo atvejų.

Atkreiptinas dėmesys, į tai, kad ženkliai padaugėjo sukčiavimų atvejų, kuomet sukčiai paskambina gyventojams į fiksuoto ryšio telefoną ir prisistato gydytoju ar teisėsaugos pareigūnu. Praneša, kad artimas asmuo pateko į nelaimę, kurios metu sužalojo pašalinį asmenį, būtina medicininė pagalba, kuriai atlikti reikalingos piniginės lėšos. Palaikomo telefoninio pokalbio metu pas nukentėjusįjį atvyksta tariamas pareigūnas ir paima pinigus.

Taip pat populiarus sukčiavimo būdas yra fiktyvių skelbimų talpinimas į internetinius skelbimų portalus – www.skelbiu.lt ir www.autogidas.lt, kuriais siekiama parduoti tariamą prekę.

Policija įspėja gyventojus!

Neskubėkite vykdyti skambinančiojo prašymų;

neatskleiskite savo vardo, pavardės, asmens kodo ir konfidencialių elektroninės bankininkystės duomenų, gyvenamosios vietos adreso;

Patys paskambinkite artimam giminaičiui patekusiam į tariamą bėdą ir įsitikinkite ar tikrai reikalinga Jūsų pagalba;

Atminkite, policija niekada nesprendžia iškilusių piniginių problemų;

neįsileiskite nepažįstamų žmonių į namus,kurie prisistato įvairių tarnybų darbuotojais, kol nepatikrinote jų dokumentų ir neįsitikinote, kas iš tiesų Jus aplankė;

neperveskite pinigų į nurodytas banko sąskaitas;

neatiduokite pinigų nepažįstamiems asmenims;

būkite budrūs, pirkdami įvairias prekes internetiniuose skelbimuose, bei bendraudami su nepažįstamais asmenimis dėl prekės įsigijimo socialiniuose tinkluose;

Jeigu kyla įtarimas, kad jums skambina sukčius, nedelsdami praneškite policijai bendruoju pagalbos telefonu 112.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite